stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Šport Trebnje

Trebanjski levi premagali neugodne novince

Piše: R.K.

Čas objave:
17.04.2021 10:16

Zasedba trebanjskega Trima je v 22. kolu Lige NLB premagala novince iz Ljubljane ter prišla do nove pomembne zmage. Trebanjski levi bodo formo uspeli stopnjevati že prihodnji petek ob 18:30, na Kodeljevem proti LL Grosist Slovanu.

Enajstdnevno zaprtje države zaradi koronavirusa je prisililo prestavitev vseh prvoligaških tekem za dva tedna. Moštvo vodi nekdanji pomočnik reprezentančnega selektorja Borisa Deniča, Bojan Čotar, ki je klub v zadnjih treh letih iz tretjega popeljal v elitni razred slovenskega rokometa. Klub je denimo proizvedel tudi mladinskega reprezentanta in zdajšnjega trebanjskega leva, Lana Grbića. Tudi danes je prikazal borbeno predstavo in se dobro upiral trebanjskemu prvoligašu.

Moštvi sta prvo srečanje po dveh tednih pričeli povsem enakovredno. V uvodnih minutah smo na igrišču lahko spremljali igro gol za gol, kasneje je trebanjska zasedba prevzela minimalno prednost do dveh zadetkov in dodobra ohranjala tempo igre. V zadnjih desetih minutah drugega polčasa so gostje storili nekaj manjših napak, kar so domačini hitro odgovorili z zadetkom, ob polčasu pa vodili s prednostjo +2 (20:18).

Zasedba Bojana Čotarja se je v drugem polčasu dostojno upirala trebanjskim levom. Ti so s hitrim tempom igre brez težav nadzorovali tempo srečanja, ohranjali vodstvo in ga v drugi polovici drugega dela tudi stopnjevali. V 51. minuti je Dino Hamidović povišal vodstvo na +7 (31:24) in zagotovil miren zaključek tekme. Slednja se je končala z zanesljivo zmago z rezultatom 36:30.

Trebanjski levi bodo prihodnji petek ob 18:30 gostovali na Kodeljevem pri zasedbi LL Grosist Slovan, tik za tem pa sledi reprezentančni premor.



Uroš Zorman, trener RK Trimo Trebnje:
Ljubljana se je tudi tokrat izkazala za zahtevnega tekmeca. Mi smo prednost ohranjali vseh šestdeset minut, vse misli pa usmerjamo v naslednje gostovanje na Kodeljevem.”

Nejc Planinc, igralec MRK Ljubljana:
Danes smo na obeh straneh videli pravo rokometno tekmo. Trebanjci so slavili, nam pa manjka še nekaj izkušenj, ki jih bomo lahko kmalu pridobili.