stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Šport Kranj/Krško

Triglav nadigral Krško

Piše: STA

Čas objave:
03.05.2018 05:14

Nogometaši kranjskega Triglava so v 30. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Krško z 2:0 (2:0). Kranjčani bodo v 31. krogu v nedeljo gostovali v Ljubljani, Krčani pa bodo dan prej gostili Velenjčane.

Kranjčani so končno prišli do prve zmage v spomladanskem delu prvenstva. Zelo pomembne tri točke v boju za obstanek so osvojili proti Krškemu, ki ostaja na sedmem mestu. Gorenjci so še vedno zadnji, a ohranjajo stik s predzadnjim Ankaranom.

Gorenjci so bili v prvem polčasu nekoliko boljši tekmec, odločnejši in konkretnejši, kar se jim je prvič obrestovalo v 20. minuti, ko je Matej Poplatnik podal proti kazenskemu prostoru gostov, kamor je stekel Luka Majcen in s strelom po tleh premagal Marka Zalokarja.

Majcen je imel priložnost tudi v 42. minuti, a je s strelom iz prve iz bližine žogo poslal čez gol. Zato pa je bil natančnejši David Tijanić v drugi minuti sodniškega dodatka, ko je s prostega strela s 25 metrov malce z leve strani žogo poslal ob bližnji vratnici v gol za 2:0.



Gostitelji so imeli v 53. minuti priložnost že za 3:0, a je Gašper Udovič praktično neoviran zgrešil cilj. V nadaljevanju so se Krčani sicer trudili zmanjšati zaostanek, a pravih priložnosti si niso ustvarili, prav tako pa ne domači.

Že v sodniškem dodatku pa se je moral dvakrat izkazati Elvis Džafić, najprej je izvrstno obranil strel Macaria Hing-Gloverja, zatem pa še iz neposredne bližine poskus Esterja Soklerja.