volilni-kongres, Matjaž Han Svet24.si

Hanu zaenkrat ni uspelo ustaviti padanja podpore ...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Šport Astana

Trstenjakova danes na tatami

Piše: Radio Krka

Čas objave:
27.08.2015 05:49

Tretji dan svetovnega prvenstva v judu v Astani bo na blazine za Slovenijo stopila Tina Trstenjak med borkami do 63 kilogramov.

Varovanka celjskega trenerja Marjana Fabjana bo imela konkurenco 55 bork, ker pa je na lestvici v svoji kategoriji povsem na vrhu, bo v prvem krogu prosta.

Trstenjakova je na lanskem svetovnem prvenstvu v Čeljabinsku osvojila bronasto kolajno in med favoritinje sodi tudi letos. V drugem krogu jo nato čaka zmagovalka dvoboja med Rusinjo Pari Surakatovo in Shih Han Huang s Tajvana.

Prvenstvo je za vse judoistke in judoiste zelo pomembno, saj prinaša kar dvojne točke za uvrstitev na olimpijske igre 2016 v Riu de Janeiru. Dokaz je tudi udeležba kar 729 borcev in bork iz 120 držav.


V petek sledi še zadnji slovenski nastop, ko se bo Ana Velenšek po prostem prvem krogu med 33 borkami kategorije do 78 kg najprej pomerila z Rusinjo Anastazijo Dmitrijevo. Posamično prvenstvo se bo končalo v soboto z najtežjimi kategorijami, v nedeljo pa sledi še ekipno prvenstvo, v obeh dnevih pa Slovenija ne bo imela svojih predstavnikov.

Na prvenstvu so se doslej predstavili trije slovenski predstavniki, najvišje je posegel Rok Drakšič, ki je bil v sredo med kar 76 borci kategorije do 73 kg deveti. Vknjižil je dve zmagi proti Ukrajincu Serhiju Drebotu in Azerbajdžancu Huseynu Rahimliju, nato pa klonil proti bronastemu iz Londona 2012 Mongolcu Nyam-Ochirju Sainjargalu.

Brez zmage in brez uvrstitve je med borkami do 57 kg v sredo ostala Vlora Beđeti, Andraž Jereb pa je tekmovanje v torek po eni zmagi zaključil brez uvrstitve v šestnajstini finala.