profimedia-0713119763 Svet24.si

Manekenka pravi, da pije kri svojega mladega moža

prometna nesreča Svet24.si

Ceste v zadnjih desetletjih vzele Kuralta, ...

POL20220602BOR_7628 Necenzurirano

Na Hanovi mizi za 100 milijonov želja naftnih ...

resa velika planina Reporter.si

Uroš Urbanija se ju ni usmilil: kako sta se ...

predor Ekipa24.si

Grozljivka v predoru! To naj bi bile okoliščine,...

britney-spears Odkrito.si

Britney Spears – sinova objavila nazorne video ...

sveca Ekipa24.si

Huda tragedija! V nesreči na pripravah na ...

Šport

Tudi v KK Krka praznovali dan športa

Piše: R.K.

Čas objave:
24.09.2021 14:16

Tudi v Košarkarskem Krka so obeležili Dan slovenskega športa. Z velikim veseljem so se odzvali pozivu in vabilu Zavoda Novo mesto, kjer je akcijo koordiniral Miran Jerman.

V klubu že vrsto let veliko pozornost namenjajo delu z mladimi. Letos so veseli, ker so se tudi tisti najmlajši s tako vnemo in v takem številu vrnili v Šolo košarke KK Krka. Ker želijo, da pri mladih še spodbudimo željo po športu in zdravem načinu življenja, pri praznovanju Dneva slovenskega športa ni bilo dileme. Za naše najmlajše so pripravili košarkarski turnir, ki je potekal pod taktirko vodje mladinskega pogona Domna Zevnika in njegove trenerske ekipe. Otroke so razdelili v posamezne skupine, ki so se merile med sabo. Na koncu je zmagala ekipa Krke, Dallas pa je bil drugi.

Zbranim je dan polepšal Jurij Macura, z 211 centimetrov najvišji košarkar naše članske ekipe. Z velikim veseljem se je odzval vabilu. »Sam sem kariero začelo pri Slovanu v Ljubljani. Rad se spomnim, kako veliko mi je pomenilo, da so nas na treningu obiskali članski košarkarji,« se je spomnil svojih začetkov, potem pa z največjim veseljem stopil k vsaki ekipi, jim čestital s kepico za uspeh in jim ob asistenci trenerjev mladinskega pogona podelil spominske zapestnice, za katere je poskrbel Zavod Novo mesto.

»Taki turnirji so primerni za otroke. Bistveno je, da se imajo "fajn", da v košarki, športu uživajo, naj se igrajo. Naj tako ostane. Sicer pa bi rad pohvalil vse, ki so v KK Krka poskrbeli za organizacijo takega dne ob prazniku slovenskega športa,« je povedal reprezentančni center Jurij Macura, ki meni, da je napočil čas, da se v teh časih elektronike mladi spet vrnejo na igrišča.