Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Šport

Tudi v KK Krka praznovali dan športa

Piše: R.K.

Čas objave:
24.09.2021 14:16

Tudi v Košarkarskem Krka so obeležili Dan slovenskega športa. Z velikim veseljem so se odzvali pozivu in vabilu Zavoda Novo mesto, kjer je akcijo koordiniral Miran Jerman.

V klubu že vrsto let veliko pozornost namenjajo delu z mladimi. Letos so veseli, ker so se tudi tisti najmlajši s tako vnemo in v takem številu vrnili v Šolo košarke KK Krka. Ker želijo, da pri mladih še spodbudimo željo po športu in zdravem načinu življenja, pri praznovanju Dneva slovenskega športa ni bilo dileme. Za naše najmlajše so pripravili košarkarski turnir, ki je potekal pod taktirko vodje mladinskega pogona Domna Zevnika in njegove trenerske ekipe. Otroke so razdelili v posamezne skupine, ki so se merile med sabo. Na koncu je zmagala ekipa Krke, Dallas pa je bil drugi.

Zbranim je dan polepšal Jurij Macura, z 211 centimetrov najvišji košarkar naše članske ekipe. Z velikim veseljem se je odzval vabilu. »Sam sem kariero začelo pri Slovanu v Ljubljani. Rad se spomnim, kako veliko mi je pomenilo, da so nas na treningu obiskali članski košarkarji,« se je spomnil svojih začetkov, potem pa z največjim veseljem stopil k vsaki ekipi, jim čestital s kepico za uspeh in jim ob asistenci trenerjev mladinskega pogona podelil spominske zapestnice, za katere je poskrbel Zavod Novo mesto.

»Taki turnirji so primerni za otroke. Bistveno je, da se imajo "fajn", da v košarki, športu uživajo, naj se igrajo. Naj tako ostane. Sicer pa bi rad pohvalil vse, ki so v KK Krka poskrbeli za organizacijo takega dne ob prazniku slovenskega športa,« je povedal reprezentančni center Jurij Macura, ki meni, da je napočil čas, da se v teh časih elektronike mladi spet vrnejo na igrišča.