franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Šport

Uvertura pred sobotno tekmo v Ribnici več kot uspela

Piše: R.K.

Čas objave:
26.10.2023 10:08

Rokometaši Krke so zavoljo obveznosti v evropskem pokalu v današnjem zaostalem dvoboju sedmega kroga državnega prvenstva zanesljivo opravili z novincem na prvoligaški sceni. Gostili so predzadnjeuvrščeno ekipo MRK Ljubljana in se veselili četrte zmage v prvenstvu. Goste iz Galjevice so pred domačimi gledalci visoko premagali, na koncu je bil rezultat 37:15 (15:5).

Novomeščani so se po današnji zmagi po točkah izenačili s tretjeuvrščenim Celjem, ki ima tekmo manj, današnji tekmec Krke po šestem porazu še naprej ostaja na predzadnjem mestu v 14-članski ligi.

Krkaši so vodili od prve do zadnje minute. Že po dobrih dvajsetih minutah igre so povedli za pet golov (9:4), do odhoda na veliki odmor pa so prednost podvojili (15:5).V drugem polčasu se razmerje moči na igrišču ni spremenilo, vse je bilo v znamenju farmacevtov, končni izid pa zgovorno priča o premoči izbrancev domačega trenerja Mirka Skoka.

Novomeška ekipa bo v naslednjem krogu gostovala v Ribnici, ljubljanska pa bo gostila Urbanscape Loko.

Izjave po tekmi:
Jernej Avsec, igralec MRK KRKA: » Veseli smo, da smo tekmo tako dobro in z vso resnostjo odigrali, hkrati pa pokazali, da imamo karakter, da lahko skozi vseh šestdeset minut igre pokažemo dober rokomet. Tempo smo držali čez celo tekmo in občutki pred sobotnim gostovanjem v Ribnici so, lahko rečem, dobri.«

Matija Vrbinc, igralec MRK Ljubljana: » Krka je bila danes premočan tekmec. Če na začetku ne bi imeli toliko zgrešenih strelov, nasprotnik pa odličnega vratarja, bi se še lahko držali , tako pa je hitro prišlo do razlike šestih, sedmih golov. Krka je to izkoristila, potem pa smo začeli igrati brezglavo. Krka je zasluženo slavila, mi pa bomo priložnost iskali drugje.«

Statistika: MRK Krka: Rauh, Brajer, Blaževič, Bradeško 1, Avsec 1, Majstorović 6, Muhič 3, Vukić 1, Stanojević 5, Zajc 3, Nikolić 7 (1), Lavrič, Kukman 1, Matko 2, Derganc 1, Horvat 6.
MRK Ljubljana: Kromar, Logar, Lukman 1, Vrbinc, Jaklič 3, Novak, Brulec 3, Nosan, Kamnikar, Makivić, Kamenicki 2, Lukman 1, Pernovšek, Gombač 2, Tomšič 2, Ključanin 1.
Sedemmetrovke: Krka 1 (1), Ljubljana -.
Izključitve: Krka 2, Ljubljana 6 minut.
Rdeči karton: /.