franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

drama prenova-pl Reporter.si

Namesto države bo služil zasebnik: 2,55 milijona...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Šport Planica

V Planici uspešna tekaška generalka

Piše: Radio Krka/STA

Čas objave:
11.01.2016 06:50

Planica bo konec tedna, na sporedu bo posamični in ekipni sprint, premierno gostila svetovni pokal v smučarskem teku.

(Foto: planica)
Že od petka do nedelje so planiški prireditelji s tekmo celinskega pokala opravili zadnji test in bili z videnim v dolini pod Poncami zelo zadovoljni.

"Res smo lahko zadovoljni. Uspešno smo preverili sodelavce in imeli tudi tekmovalni uspeh z zmago Vesne Fabjan, lepo je v kategoriji do 20 let z zmago presenetil tudi Janez Lampič. Same proge tukaj so zahtevne, a zelo dobro pripravljene in tukaj bodo imeli priložnost za trening tudi vsi tisti, ki so predčasno zapustili Tour de Ski," je po celinskem pokalu razmišljal prvi mož organizacijskega komiteja Simon Jan.

Slednji priznava, da je trenutno za prireditev zelo težko najti sponzorje, saj v Sloveniji vsi želijo sodelovati s skakalci, kljub temu pa je tekma blizu temu, da se tudi finančno pokrije. Proračun tekmovanja je bil ocenjen na 400.000 evrov, zato je v Planici sprva prevladoval strah, ali tekmo, Smučarska zveza Slovenije je odpovedala tekmovanja na Rogli, sploh prevzeti. Na koncu je bila skupna ugotovitev vodilnih v novem panožnem centru v Planici in na Smučarski zvezi Slovenije, da je organizacija svetovnega pokala takorekoč nujna, če želi Planica prihodnje leto na kongresu Mednarodne smučarske zveze v Cancunu uspeti s kandidaturo za nordijsko svetovno prvenstvo 2021.

Jan obljublja tudi močnejšo promocijo tekme svetovnega pokala, ki je bila vsaj v preteklem tednu še neopazna.

Nekdanji olimpijec Joško Kavalar pa je tisti, ki v Planici skrbi za proge. "Sprinterska proga je bila s strani tekmovalcev večkrat pohvaljena. Dela je bilo res veliko, zato smo zadovoljni. Seveda so malenkosti, ki jih moramo še popraviti, ampak led je prebit in lahko smo zadovoljni," pravi Kavalar in dodaja, da proge zaradi popravkov ne bodo zapirali za trening, že v torek pa se tja na trening vračajo Slovenci. Tudi ti bodo opravili zadnja prilagajanja na zelo zahtevno progo, ki zaradi ovinkov na spustih ne omogoča počitka, zato bo taktika na planiških tekmah še težja.