gasilec, gasilci Svet24.si

Novo zažiganje vozil, tokrat v Šiški

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Šport Maribor

V Sloveniji nogometaši slovitega Celtica

Piše: Radio Krka/STA

Čas objave:
28.06.2016 12:18

Nogometaši škotskega Celtica iz Glasgowa so si za letošnji poletni pripravljalni tabor izbrali Slovenijo. Natančneje rečeno njen vzhodni del z baznim taborom v Mariboru.

(Foto: STA)
Gre za sloviti škotski nogometni klub, ki je nastal leta 1888. Od takrat pa je osvojil kar 47 naslovov prvakov tamkajšnjega ligaškega prvenstva, nazadnje v minuli sezoni 2015/16.

Ekipa trenerja Brendana Rodgersa je v ponedeljek prispela v štajersko prestolnico, kjer bo ostala dva tedna.

"Trenutno se posvečamo nogometnemu fitnesu in kondiciji igralcev, a zavedamo se, da moramo čim prej uresničevati taktične zamisli v igri, saj je začetek sezone blizu," je za klubsko spletno stran dejal pomočnik trenerja Chris Davies.

Aktualni škotski prvaki bodo med pripravami v Sloveniji odigrali pripravljalne prijateljske tekme s Celjem že ta četrtek, graškim Sturmom 3. julija v Merkur Areni, Olimpijo in Mariborom, v Stožicah 6. julija in v Ljudskem vrtu 9. julija.

V minuli sezoni najboljši strelec Celja Matej Podlogar je bil navdušen pred četrtkovo prijateljsko tekma s škotskim velikanom: "Vsi vemo, kaj nas čaka. Za nas je to super preizkušnja, da tudi na igrišču vidimo, kakšen je nogomet na tistih najvišjih nivojih. Za nekatere bo morda to edina takšna tekma v življenju, drugi bodo morda kdaj prišli do takšnih tekem, zato bo vsak od nas dal maksimum."

V mesto pod Pohorjem se na novo sezono pripravlja tudi splitski Hajduk. Ekipa koroškega trenerja Marijana Pušnika je v nedeljo odigrala prijateljsko tekmo z novincem v slovenski prvoligaški druščini Aluminijem in v Kidričevim izgubila z 0:1.

Maribor vse bolj postaja središče športnega turizma, na kar kaže tudi rekordno število nogometnih ekip, ki v organizaciji podjetja Playgreen prihajajo na priprave v mesto ob Dravi.

V minulih tednih sta v Mariboru trenirali ekipi gruzijske Samtredie in srbske Vojvodine, trenutno je v Mariboru šest nogometnih ekip, do konca sezone pa v hotelih Term Maribor pričakujejo še 16 športnih ekip, med njimi tudi hokejska kluba HK Slovan Bratislava in HC Torpedo iz Rusije, iz druge največje hokejske lige na svetu, ruskega celinskega prvenstva KHL.

Ob dnevnih treningih na igriščih pod Pohorjem, na igriščih Športnih objektov Maribor in v Limbušu bodo ekipe letos odigrale več kot 40 prijateljskih tekem.

"Lani smo na naših igriščih gostili 12 ekip, letos jih bo v Mariboru kar 24. Gre za vrhunske ekipe, HNK Hajduk Split, Dinamo Bucuresti, Celtic F.C., Apoel F.C.. Rad bi poudaril, da smo edini, ki imamo v radiju nekaj sto metrov od hotelov kar štiri igrišča, kjer trenirajo," je pojasnil Miran Ferk, direktor podjetja Playgreen, ki se ukvarja z organizacijo športnih priprav in upravlja z nogometnimi igrišči. Ob že omenjenih bodo v Maribor prišli tudi romunski CS Pandurii, sarajevski FK Željezničar, ruski Amkar Perm in nizozemski SBV Vitesse.

"Nočitvene kapacitete v naših hotelih so ta hip polno zasedene, vsaka posamezna športna ekipa šteje od 40 do 60 ljudi, z njimi pa pogosto potuje tudi precejšnje število novinarjev. Odlični pogoji za trening, bivanje v hotelih v objemu narave, med drugim pa tudi neposredna bližina igrišč, so nedvomno razlogi, da se številne ekipe vračajo k nam," je povedal Iztok Kvas, organizator športnih dogodkov v Termah Maribor.