nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

gabriela doncic 24 Ekipa24.si

Uau! Luka Dončić pokazal izjemno darilo, ki ga ...

Tina Gaber in Robert Golob, Drama Njena.si

Takšen dopust sta si privoščila Tina Gaber in ...

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Šport Ljubljana

V Umagu dvoboj za anale Ivanišević - Agassi

Piše: Radio Krka/STA

Čas objave:
18.06.2016 09:54

Hrvaška bo julija že 27. po vrsti prizorišče mednarodnega teniškega turnirja pod okriljem Združenja teniških profesionalcev. Turnir ATP serije 250 bo od 15. do 24. julija v bližini Slovenije v istrskem Umagu. Za teniške sladokusce se obeta prava poslastica, ekshibicijski obračun dveh velikanov Gorana Ivaniševića in Andrea Agassija.

V rednem delu turnirja organizatorji odprtega prvenstva Hrvaške, Konzum Croatia Open Umag, napovedujejo udeležbo Italijanov Fabia Fogninija in Andreasa Seppija, v Istri pričakujejo tudi Urugvajca Pabla Cuevasa, Argentinca Leonarda Mayerja, lanskega finalista Portugalca Joaa Souso, Španca Nicolasa Almagra in Guillerma Garcia-Lopeza, Slovenca z britanskim potnim listom, ki nastopa za Veliko Britanijo, Aljaža Bedeneta, Čeha Jiryja Veselyja. Svoj prihod so napovedali tudi Francoz Jeremy Chardy, igralec Bosne in Hercegovine Damir Džumhur, Slovak Martin Kližan in Rus Tejmuraz Gabašvili.

Lanskega zmagovalca turnirja Avstrijca Dominica Thiema letos ne bo v Umagu, zato pa je direktor tega tekmovanja Lawrence Frankopan uspel na turnir povabiti dva imenitna udeleženca, nekdanja teniška asa in velika tekmeca, najboljšega hrvaškega tenisača Ivaniševića in velikega Američana Agassija, ki se bosta v soboto 16. julija dva dneva pred uradnim začetkom glavnega dela turnirja pomerila na ekshibicijskem dvoboju za pravi teniški spektakel, je možno prebrati na uradni spletni strani turnirja.


Ivanišević se je leta 2001 kot nepostavljeni igralec, na turnirju je nastopil s posebnim povabilom ali wild card, prebil vse do finala Wimbledona ter v petih nizih premagal Avstralca Patricka Rafterja za edini naslov na turnirjih za grand slam. Z Agassijem, ki se lahko pohvali z zlatim kariernim grand slalom, ob zmagah na vseh štirih turnirjih velike četverice ima tudi zlato olimpijsko kolajno, sta v aktivni karieri odigrala sedem dvobojev, eden od teh je bil v finalu Wimbledona pred 24 leti, ko je Agassi v petih nizih premagal Ivaniševića.

Na moškem turnirju so odprli tudi prostor za predstavnice ženskega tenisa. Čare ženske igre bosta v sredo, 20. julija, na umaškem stadionu ATP uprizorili lanska zmagovalka US opna Italijanka Flavia Pennetta, ki se bo v ekshibiciji udarila z obetavno hrvaško tenisačico Donno Vekić.