franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Šport Östersund

V zasledovanju dvojno rusko slavje

Piše: Radio Krka/STA

Čas objave:
04.12.2016 15:05

Z zasledovalno tekmo na 12,5 km so v Östersundu na Švedskem opravili tudi biatlonci. Dvojno zmago so dosegli Rusi. Anton Babikov je kljub kazenskemu strelu ugnal rojaka Maksima Cvetkova za 10 sekund. Tretji je bil zmagovalec uvodnih preizkušenj v sezoni Francoz Martin Fourcade, ki pa je tokrat zgrešil kar štirikrat in za Rusom zaostal 15 sekund.

Slovenski izkupiček je bil vnovič skromen. Rok Tršan, ki je tekmo začel na 48. mestu, je na polovici s strelsko ničlo napredoval na 41. mesto, nato pa zgrešil polovico od preostalih 10 strelov ter bil 55.

"Začetek je bil odličen. Na strelišču se je dobro znašel. Pri streljanju stoje za razliko od včeraj ni čakal in strele zadrževal, ampak po dogovoru ustrelil v ritmu. Žal je prišlo do dveh zgrešenih strelov. Po tem bi se sicer še dalo napadati dober rezultat, a le, če bi mu uspelo zadeti vse tarče na zadnjem streljanju. Toda prišlo je do treh napak. Pojavil se je veter, kar ga je malce zmedlo in končalo se je, kakor se je," je po tekmi povedal glavni trener reprezentance Tomaš Kos.

V boju za vrh je dolgo kazalo na novo zmago Fourcada, ki pa je prav na zadnjem streljanju, kjer je imel že obilo prednosti, moral dvakrat v kazenski krog, kar sta izkoristila Rusa.

Biatlonska karavana se prihodnji teden seli na Pokljuko, kjer tekmovalce od petka do nedelje čakajo sprint, zasledovanje in štafeta.