tutan lenard Svet24.si

FOTO: To je najbrž edini slovenski par, ki živi ...

paris Svet24.si

Taka je danes hčerka glasbene legende Michaela ...

Jože Podgoršek Necenzurirano

Ministru smo plačali nasad kostanja. Vse je ...

urska k z-pl3 Reporter.si

Bodo poslanke SDS spet norele? Poglejte novo ...

benjamin sesko Ekipa24.si

Mora Keka skrbeti!? Ne le Jan Oblak, poškodovan ...

Kraljica pin-upov iz 50 Odkrito.si

Srhljiva zgodba kraljice pin-upa

roglic Ekipa24.si

Zanimivo razkritje! Zdaj je jasno, kaj je Roglič ...

Šport Novo mesto

VDC Bršljin na obisku pri ŠD SU

Piše: ŠD SU

Čas objave:
19.12.2017 11:21

Leto 2017 gre proti koncu, v Športnem društvu SU Novo mesto pa so z aktivnostmi usmerjeni tudi k druženju in obdarovanju.

Minulo sredo so v Športnem centru Livada, kjer vsakodnevno pridno trenirajo, gostili varovance Varstveno delovnega centra iz Bršljina. Predstavili so jim delovanje društva in igro namiznega tenisa. Vse je potekalo v sproščenem vzdušju, z namenom druženja v duhu športa in prijateljstva. »Po končanem združenju smo bili vsi dobre volje in prišli smo do zaključka, da je biti družbeno odgovoren naša odgovornost, ki pa je tudi lahko zelo zabavna. Z veseljem se bomo z našimi prijatelji še srečali,« so zatrdilu SU-jevci.


Ne smemo pa pozabiti niti na tekmovalne uspehe, ki so jih mladi upi dolenjskega namiznega tenisa zabeležili v zadnjem času. Pred kratkim so se tako udeležili 3. MRNTZ turnirja v Tržiču. Vseh dvanajst igralcev in igralk, ki so zastopali ime društva, so prikazali viden napredek v svoji igri. Neja in Neža Gazvoda, ki trenirata šele od marca, sta ponovno imeli glavno vlogo v kategoriji učenk 2.-3. razreda, Neja je osvojila zlato medaljo, Neža pa bronasto. Lana Slatinšek je na prejšnjih turnirjih v kategoriji 4.-5. razred zmagovala z lahkoto, zato se je trener odločil, da jo prestavi v kategorijo starejših deklet. Kljub temu, da so bile igralke tudi do 3l eta starejše od nje, se je Lana uspela brez izgubljenega niza uvrstiti v polfinale in šele nato tesno z 1:3 izgubila proti igralki iz Ljubnega. Bronasta medalja je lepa popotnica za delo naprej. Brata Omerzel sta v svojih kategorijah suverena in kaj drugega kot osvojitev zlate medalje bi bil za njiju presenečenje. Medtem ko Mitja v kategoriji 8.-9. razred ni izgubil niti enega niza, je Jožko med dijaki še največ zbranosti moral prikazati v polfinalu proti klubskemu kolegu Domnu Zupančiču. Zmagal je, Domen pa na koncu prišel do bronaste medalje. Za Športno društvo SU Novo mesto so na turnirju nastopili še Maj Murn, Andraž Zupančič, Mark Gazvoda, Domen Stražišar, Lenart Zabukovec in Vid Zabukovec

V nedeljo, 17. decembra, pa je na kadetskem TOP turnirju zablestel Mitja Omerzel, ki že dalj časa opozarja nase. Velikokrat je že stal na najvišji stopnički, a le redko na najvišji na tekmovanjih državnega nivoja. Tokrat mu je uspel veliki met, saj je premagal vse svoje tekmece in se uspel povzpeti na najvišjo stopničko. Zmagati TOP turnir je velik dosežek, sej moraš tukaj premagati tekmece, ki so enake kvalitete kot ti in je vsak dvoboj izenačen ter se na koncu za uvrstitve šteje vsak set. Mitju so se tokrat obrestovali vsi dodatni treningi v dopoldanskih dneh. Cilj je uvrstitev v kadetsko reprezentanco, ki bo zastopala koncu sezone na Evropskem prvenstvu za mladino.


V teh dneh, ko se mnogi predvsem posvečajo nakupovanju daril in okraševanju domov, pa SU-jevci že komaj čakajo Božično novoletni turnir, ki ga bodo v društvenih prostorih v ŠC Livada organizirali v četrtek, 21. decembra. Udeležili se ga bodo člani društva, njihovi družinski člani, prijatelji, znanci ter partnerji. »Z namenom druženja bomo organizirali različne igre, kjer se bomo sprostili in pozdravili prihajajoče leto, ki se ga veselimo. V našem društvu se namreč radi družimo in našo ljubezen do športa delimo naprej,« še dodajajo SU-jevci.