stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Šport Split

Vendarle rešitev za Hajduk?

Piše: Radio Krka

Čas objave:
12.10.2012 20:11

Nekoč ponos jugoslovanskega in nato hrvaškega nogometa iz največjega dalmatinskega mesta se je znašal pred stečajem.

Po silovitih protestih najbolj zvestih navijačev Hajduka je splitski župan Željko Kerum napovedal, da bo sklical novo sejo mestnega sveta, na kateri bodo mestni svetniki izglasovali jamstvo za novo posojilo klubu.

Splitska mestna skupščina Hajduku namreč najprej ni odobrila jamstva za najem štirih milijonov evrov novega posojila, kar je pomenilo stečaj za klub z več kot stoletno tradicijo. Mesto je že pred časom klubu dalo jamstvo za osem milijonov evrov posojila, kar pa očitno ni zadoščalo. Klub se je namreč znašel pred bankrotom, na Poljudu pa že pet mesecev niso izplačali obveznosti do igralcev.

Navijaška skupina Torcida ogorčena nad razvojem dogodkov se je odločila za protest pred mestno hišo z naslovom "Ne bomo dali Hajduka", ki je, kot kažejo medijska poročila, vendarle zalegel in omehčal trda politična srca. Za klub s kultnim statusom v Splitu in Dalmaciji bosta vendarle jamčila župan Splita ter njegova koalicija v mestnem svetu.

Po poročanju spletne izdaje Jutarnjega lista je splitski župan Kerum obljubil, da bo za ponedeljek sklical novo sejo mestnega sveta, na kateri bo dal glas za jamstvo za posojilo Hajduku, kar seveda pomeni, da bo njegovemu zgledu sledila tudi večina v mestnem svetu. Če se bo županova obljuba uresničila, bo Hajduk že v ponedeljek dobil jamstvo za prepotrebno novo finančno injekcijo, ki bo bele oziroma mojstre z morja rešil pred propadom. Najbolj zvesti navijači Hajduka bodo razplet dogajanja pozorno spremljali, saj so za ponedeljek že napovedali nov shod.