franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

drama prenova-pl Reporter.si

Namesto države bo služil zasebnik: 2,55 milijona...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Šport Maribor

Vonnova v Mariboru dobila ženitno ponudbo

Piše: Radio Krka/STA

Čas objave:
29.01.2016 20:20

V Mariboru je vse pripravljeno na 52. Zlato lisico. Prva slovenska favoritinja Ana Drev se bo jutri na pohorsko strmino pognala s startno številko 8. Prva vožnja veleslaloma se bo začela ob 10. uri, druga pa bo na sporedu ob 13. uri.

(Foto: Gepa)
Drevova je bila na odru na prizorišču prireditve v središču mesta ob Dravi na Trgu Leona Štuklja zelo dobro razpoložena. Ob tekmovalnem premoru šampionke Tine Maze najboljša slovenska veleslalomistka bo nastopila takoj po elitni sedmerici, z odlično startno številko osem. Takoj po izžrebani osmici je dejala, da se bo na veleslalomu borila po najboljših močeh.

"Super, boljše ne bi moglo biti," je bila po žrebu zadovoljna Drevova, ki je na veleslalomu v Flachauu z drugim mestom osvojila prve stopničke.

"Mislim, da grem na tekmo z dobrimi občutki. V zadnjem času sem se zelo dobro počutila na treningih, vozila sem se v redu, bomo videli, kaj bo," je bila optimistična. Visoke dnevne temperature, okrog 15 stopinj nad lediščem, Drevove ne skrbijo preveč. "Mislim, da se bodo mariborski prireditelji zanesljivo maksimalno potrudili, tako da bo proga najboljše možno pripravljena."

Drevova je vodila po prvih vožnjah na zadnjih dveh veleslalomih v Lienzu in Flachauu. V Lienzu je nato v drugi vožnji po napaki odstopila, v Flachauu pa je zdržala pritisk ter osvojila najboljši dosežek v karieri.

Sedmi veleslalom za svetovni pokal alpskih smučark v tej sezoni bo s startno številko 1 odprla Nemka Viktoria Rebensburg, ki je v Flachauu za 94 stotink sekunde za zmago ugnala Drevovo.

Druga na startu bo tekmovalka iz Liechtensteina Tina Weirather, štartno številko tri pa bo nosila Norvežanka Nina Loeseth. Nato se bodo zvrstile vodilna v posebnem seštevku discipline Avstrijka Eva-Maria Brem, ki je v tej sezoni slavila na tekmi v Courchevelu, zmagovalka söldenske premiere Italijanka Federica Brignone, Francozinja Tessa Worley, prvo veleslalomsko jakostno skupino pa bo sklenila Švicarka Lara Gut, druga veleslalomistka in druga v skupnem seštevku, ki je v tej zimi dobila veleslaloma v Aspnu in Lienzu.

Vodilna v skupnem seštevku, Američanka Lindsey Vonn, ki je veleslalom v Mariboru dobila leta 2013, v tej zimi pa zmagala na veleslalomu v Areju, bo startala s številko 15. Mariborčani so ameriško šampionko še posebej toplo pozdravili, Vonnova pa je lep dogodek, ko je stala na odru z ostalimi dekleti, ovekovečila s fotografijo s prenosnim telefonom, selfiejem. Takoj po žrebu jo je uradni napovedovalec spravil v nekoliko neroden položaj, ko jo je vprašal, ali bi se poročila z njim. Ob nespodobnem povabilu moderatorja je presenečena Vonnova je ostala brez besed.


Na startu sobotne tekme bo šest Slovenk. Katarina Lavtar ima startno številko 33, domačinka Ilka Štuhec je 48. na startu, Meta Hrovat 53., Tina Robnik 54., slovenske nastope pa bo s številko 61 sklenila Maruša Ferk. Na startu je vsega skupaj 63 tekmovalk.

Prva vožnja veleslaloma se bo začela ob 10. uri, druga pa bo na sporedu ob 13. uri.