pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Šport Ljubljana

Za naslov prvaka Jesenice in Olimpija

Piše: Radio Krka

Čas objave:
28.03.2016 08:15

Danes se s prvo finalno tekmo začenja zadnje dejanje državnega prvenstva v hokeju. Tekmeca sta stara znanca iz okolij, ki sta doslej prinesli vse prvake v samostojni Sloveniji.

Hokejisti z Jesenic branijo lanski naslov, prednost domačega terena imajo podprvaki iz Ljubljane. Prvi dvoboj se bo začel danes v dvorani Tivoli ob 17.30.

Finalista sta pričakovana, tradicionalna tekmeca iz Ljubljane in z Jesenic. A slednji, branilci naslova, so imeli v polfinalu precej več težav, kot so pričakovali.

Jeseničani so prišli do finala z izidom 2:1 v zmagah, mladi Celjani, ki so letos že pokazali, da se razvijajo v dostojne tekmece, so dobili prvo tekmo v gosteh in na drugi klonili šele v podaljšku. Na tretji, zanimivi nočni tekmi (končala se je pol ure pred polnočjo), pa je bilo nato 3:0 za rdeče.

Manj težav na ledu je imela Telemach Olimpija. Edini slovenski udeleženec lige Ebel, ki se je domačemu tekmovanju priključil šele v polfinalu, je dvakrat premagal Založane (3:0 in 8:1), ima pa nekaj težav z uigranostjo, saj so v zadnjem mesecu igrali le štiri tekme.

V finalu bodo igrali na tri zmage. Prva in tretja tekma bosta v Tivoliju ob ponedeljkih, danes in 4. aprila, v četrtek, 31. marca, pa bo druga tekma v Podmežakli. Če še ne bo zmagovalca, pa bosta naslednji tekmi nato na Jesenicah 7. aprila, državnega prvenstva bo konec najpozneje 11. aprila, če bo peta tekma v Ljubljani.

V samostojni Sloveniji imajo več naslovov ljubljanski hokejisti, skupno 14, zadnjega iz sezone 2013/14. Hokejisti iz Podmežakle so od leta 1991 zmagali v desetih domačih prvenstvih.

V senci velikega finala bo boj za tretje mesto, kjer bo na sporedu le ena tekma, danes se bosta v Celju pomerila poražena polfinalista ECE Celje in Playboy Slavija.Brez opisa