pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Kaj je razlog za Olgine ...

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

Šport Melbourne

Zadnja zmaga v sezoni Hancocku, Žagar deveti

Piše: Radio Krka/Sta

Čas objave:
24.10.2015 13:25

V avstralskem Melbournu se je z zadnjo dirko končala sezona 2015 svetovnega prvenstva v speedwayu. Zadnjo preizkušnjo je dobil Američan Greg Hancock, slovenski dirkač Matej Žagar je bil danes deveti, skupno pa je v SP šesti.

Že pred zadnjo dirko si je naslov prvaka privozil Britanec Tai Woffinden, ki je bil danes šesti. Zadnjo dirko sezone sta po ponovljeni vožnji v finalu na stopničkah končala še Danec Niels-Kristian Iversen in Poljak Maciej Janowski.

Avstralsko dirko so zaznamovale številke prekinitve in padci, tudi v finalu, ko so po hudem trčenju in grdem padcu s steze na nosilih odnesti domačina Jasona Doyla.

Žagar je potreboval le točko za tudi praktično zagotovitev vsaj osmega mesta v seštevku, ki neposredno vodi v naslednjo sezono. To mu je uspelo že v prvi vožnji, pozneje pa je nanizal še zmago, drugo, tretje in četrto mesto. Sedem točk pa ni bilo dovolj za polfinale, ostal je na devetem mestu.

Skupno je v sezoni 2015 za prvakom Woffindnom (163 točk) na drugem mestu končal Hancock (147), ki je danes zbral vse možnih 21 točk, tretji pa je bil Danec Nicki Pedersen (131). Žagar je zbral 107 točk in je na koncu šesti.