nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

marko in jerneja Njena.si

Poroka na prvi pogled: Trk realnosti takoj po ...

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Šport Ljubljana

Žagar vesel Krškega na začetku sezone

Piše: Radio Krka/STA

Čas objave:
25.04.2016 15:30

V soboto bo Krško gostilo uvodno dirko sezone svetovnega prvenstva v spidveju. Letos je na sporedu 11 dirk, enako številko pa "nosi" tudi velika nagrada Slovenije. Glavni domači adut Matej Žagar, lani šesti v skupnem seštevku se veseli krškega ovala, njegova glavna skrb pa je pomanjkanje dirk.

Poleg Žagarja bo v Krškem na povabilo organizatorja dirkal še domači veteran Denis Štojs, kot rezervi pa bosta zraven Matic Ivačič in mladi Nick Škorja.

Predsednica AMD Krško Violetta Freeland je uvodoma pojasnila, da na vreme, ki se spreminja iz dneva v dan, ne morejo vplivati, zadovoljna pa je s pripravami: "Priprav od lani nismo ustavljali. Dirko smo sicer želeli septembra. V klubu se nismo odločili za to, finance so ključne. Glede na to, da je Matej tako dober, bi bil greh, če ne bi organizirali dirke."

Prvič bo v vlogi direktorja dirke Gregor Žigante, ki je bil do letos pomočnik. Večjih sprememb v primerjavi z lanskimi dirkami ni, je pa izpostavil eno: "Boksi so največja sprememba. Lani je bil šotor na dvorišču, letos so v okviru posodobitve permanentni boksi ob strani. Vse je že več ali manj narejeno."

Vso dogajanje v Krškem pa je pohvalil tudi Žagar: "Že 10 let nisem tako užival v Krškem, kot sem letos na treningih. Stvari gredo v pravo smer."


Triintridesetletni Žagar je v Krškem najbolje dirkal leta 2005, ko je bil tretji. Letos bo na stadionu Matije Gubca nastopil desetič, za jubilej pa si želi najboljši dosežek še izboljšati, vendar ob tem miri. "Nočem napovedovati. Ukvarjam se sam s sabo, da bi prišel do forme. Želim si, da bi imel več dirk. Plan je bil drugačen. Do sobote nimam nobene dirke več. Dirke so zame na začetku sezone bistvenega pomena, da pridem v ritem. V Angliji so odpovedali štiri dirke, na Poljskem dve. Priprave mi niso dale slabih občutkov, nimam pa prave forme," meni Ljubljančan.

"Meni gre na roko, da bo v Krškem prva dirka v sezoni. Tu sem lahko treniral marca in aprila. Če bi bila dirka septembra, ne bi imel časa doma trenirati. Kaj bo to prineslo, pa bomo videli," je še o pomenu domače dirke na uvodu sezone na novinarski konferenci dodal Žagar.

Letošnja sezona bo kot vsaka naporna in zanimiva, čeprav je nekaj novih imen med elito, to ne pomeni nič lažjega dela. "Veliko bo sveže krvi, veliko mladinskih svetovnih prvakov. Serija ne bo lažja. Treba bo ostreje dirkati. Tai Woffinden je imel včeraj prvo dirko v sezoni. Prva dirka ne bo pokazala vsega, ker smo vsi v fazi iskanja občutkov. Nihče ni imel dovolj časa za pripravo," je še o tekmecih pripomnil dobro razpoložen Žagar.

Prireditelji dirke so letos še več pozornosti dali prepoznavnosti dirke, zato so še med finalom svetovnega pokala v smučarskih skokih v Planici dogodek oglaševali z jumbo plakatom. V petek, ko bo ob 14. uri žreb startnih številk, so zato v Krško povabili žensko in moško skakalno reprezentanco, ki sta se povabilu odzvali.