stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Šport Žalec

Žiga Suša prvič državni prvak v karateju

Piše: Radio Krka

Čas objave:
02.12.2012 18:42

Žiga Suša, član Karate kluba Obzorje Brežice je prvič postal državni prvak v karateju med najmlajšimi. Bronasto medaljo je v bojih kadetov do 57 kg osvojil tudi Jure Čudič.

Karate klub Obzorje Brežice je na tem tekmovanju zaradi bolezni zastopala nekoliko okrnjena ekipa, ki pa je ponovno dokazala, da se v Brežicah trenira vrhunski karate, s katerim lahko člani osvojijo tudi naslov državnega prvaka.

Na tatami je prva stopila mlajša deklica Hana Suša, ki je na svoj rojstni dan že v prvem krogu pokazala svojo najboljšo izvedbo kate, v nadaljevanju pa je zaradi manjše napake izpadla. V kategoriji starejši dečki je nato nastopil Aljaž Šumlaj, ki je po mojstrstvu že zelo visoko, in je tudi tokrat svoje delo opravil več kot dobro, čeprav je v žal že prvem kolu po točkah izgubil in ni uspel priti v boj za medalje.

Med najmlajšimi je nastopil Žiga Suša, ki je v svoji kategoriji letos zmagal na vseh pokalnih tekmah in predhodno že osvojil Pokal Slovenije. Letošnji vrhunec pa je dosegel ravno na mladinskem državnem prvenstvu. S svojo izjemno koncentracijo je mali mojster ponovno prikazal za 7-letnega fanta vrhunske izvedbe svoje kate, ki so po dovršenosti, eksplozivnosti in natančnosti primerljive z izvedbami kat več let starejših karateistov. Žiga je navdušil tako publiko kot sodnike, ki so soglasno v vseh krogih glasovali zanj in o zmagi sploh ni bilo dvoma. S tem rezultatom in osvojenim letošnjim pokalom, ki ga je dobil tudi to soboto na uradni podelitvi, je Žiga postal eden najuspešnejših mladih športnikov v Brežicah, na kar smo lahko upravičeno ponosni in kaže tudi na dobre možnosti, ki jih Občina Brežice nudi za razvoj mladih talentov. Žiga je namreč izjemno talentiran in motiviran fant, ki je sposoben trenirati vsak dan tudi po več ur, če je potrebno. Ob tem velja poudariti tudi predanost in podporo staršev, ki mladim stojijo ob strani, sodelujejo s trenerji in učitelji in tako pomagajo otrokom, da se njihovi talenti lahko uspešno razvijajo. V teh časih so svetel zgled in prava pot, da se gradi tam, kjer je to najbolj primerno, potrebno in koristno.

Med kadeti je zelo solidno nastopil David Bajs, ki je izvajal kato Seipai, vendar je moral priznati premoč odličnega nasprotnika. V kategoriji kadetinj sta tokrat tekmovali Kaja Omerzo ter Nastja Galič. Slednja se je vrnila po poškodbi prsta in že v prvem kolu pokazala, da ponovno sodi v sam vrh slovenski katašic, saj je s svojo izjemno – tudi vsebinsko dovršeno izvedbo gladko zmagala s 5 : 0. V nadaljevanju je žal izgubila dvoboj z Zalo Kuštrin. Druga kadetinja Kaja Omerzo pa je tokrat nastopila najbolje do sedaj in pokazala izreden napredek ter ravno tako kot njena klubska kolegica gladko dobila prvo kolo, kjer je izvedla kato Saifa. Čeprav je v nadaljevanju izgubila, je pustila zelo dober vtis in se od nje lahko še dosti pričakuje, zlasti če ji bodo tudi vnaprej na voljo pomoč in nasveti bolj izkušene klubske kolegice Nastje.

V bojih sta uspešno nastopila Jure Čudič, ki se je uspel prebiti do bronaste medalje in ponovno Kaja Omerzo, ki je pokazala napredek zlasti pri nožnih tehnikah in za las izgubila s 3 : 4. Uspešni nastopi in osvojene medalje na državnem prvenstvu so velika potrditev in motivacija za delo tako za brežiške karateiste kot za vse, ki jim pri tem pomagajo. Tekmovalce letos v decembru čaka še zadnji nastop na mednarodnem turnirju v Trbovljah.