stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Šport Krško

FOTO: Zlati znak po švedskih notah

Piše: Dolenjski list, I.V.

Čas objave:
15.09.2019 20:15

Šved Linus Sundström je zmagovalec sobotne 37. dirke za zlati znak občine Krško, njegovemu rojaku Oliverju Berntzonu pa je šel v roke pokal Franca Babiča. Drugo mesto je v obeh razvrstitvah osvojil predlanski zmagovalec Hrvat Jurica Pavlic, medtem ko domači tekmovalci tokrat niso igrali vidnejše vloge.

speedway-v-krškem, dirka-v-krškem
Speedway v Krškem
Foto: Dolenjski list, I.V.

Nastopa Mateja Žagarja v Krškem ni bilo pričakovati, so si pa tako organizatorji kot tudi in predvsem krški ljubitelji speedwaya, ki so tudi tokrat lepo napolnili tribuno stadiona Matije Gubca, želeli na delu videti drugega najboljšega slovenskega speedwayista ta čas domačina, Sremičana Matica Ivačiča, ki je svoj nastop zaradi obveznosti v poljski drugi ligi v zadnjem trenutku odpovedal. Kot rečeno, je bil tokrat izkupiček domačih voznikov pičel. Slovenske barve sta zastopala domačina, izkušeni Denis Štojs, za katerega je letošnja sezona že petindvajseta v karieri, in mladi Jernej Hriberšek, ki se s speedwayem ukvarja šele tretje leto in je bila zanj to prva priložnost, da svoje znanje primerja v močni mednarodni konkurenci.

speedway-v-krškem, dirka-v-krškem
Speedway v Krškem
Foto: Dolenjski list, I.V.

Štojs je nastopil poškodovan. Pred slabima dvema tednoma si je poškodoval koleno in bi moral že na operacijo, v boju s tekmeci v Krškem pa je osvojil vsega dve točki, eno v neposrednem dvoboju s Hriberškom, ki je tekmo začel slabo, saj je že v uvodnih metrih v želji po čim boljšem položaju zapeljal tik ob ogrado in le malo je manjkalo, da ni padel. Štojs je z dvema točkama osvojil štirinajsto, Hriberšek pa brez točk zadnje, šestnajsto mesto.

speedway-v-krškem, dirka-v-krškem
Speedway v Krškem
Foto: Dolenjski list, I.V.

Kot rečeno, je boj za zmago pripadel Švedoma Sundströmu in Berntzonu, ki sta si prvo in tretje mesto z dirke z zlati znak v pokalu Franca Babiča zamenjala. Med favorite za zmago so pred dirko uvrščali predvsem Latvijca Andžejsa Ļebedevsa in lanskega zmagovalca Poljaka Norberta Kościucha, ki pa sta se morala zadovoljiti s četrtim in petim mestom.  Več fotografij si lahko ogledate tukaj