franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Šport Den Bosch

Zlatorog in Helios Suns poražena, danes v igri Krka in Tajfun

Piše: Radio Krka/STA

Čas objave:
28.10.2015 05:57

Košarkarji Zlatoroga so na svoji prvi letošnji tekmi pokala Fiba na gostovanju v Den Boschu pri nizozemskem državnem prvaku SPM Shoeters izgubili s 73:81. V pokalu Fiba so bili aktivni tudi košarkarji Helios Suns, ki so na gostovanju v Latviji ostali praznih rok. S 67:62 jih je premagal domači Ventspils.

Košarkarji Zlatoroga so na svoji prvi letošnji tekmi pokala Fiba na gostovanju v Den Boschu pri nizozemskem državnem prvaku SPM Shoeters izgubili s 73:81.

Laščani so tekmo proti ekipi SPM Shoeters začeli odlično in po prvi četrtini vodili z desetimi točkami prednosti. Že do polčasa so se jim domačini približali na dve točki zaostanka, za košarkarje Zlatoroga pa je bila usodna tretja četrtina. V končnici tekme so se s trojko Daneila Vujasonovića domačinom približali na tri točke zaostanka (73:76), vendar zmage domače ekipe niso več ogrozili.

Najboljši strelci v domžalski ekipi so bili Vujasinović z 19 točkami, 12 jih je dosegel Jakob Čebašek, 10 pa Matej Krušič. V domači ekipi je blestel Srb Dejan Kravić, ki je ob 22 točkah imel še 13 skokov.

V pokalu Fiba so bili aktivni tudi košarkarji Helios Suns, ki so na gostovanju v Latviji ostali praznih rok. S 67:62  jih je premagal domači Ventspils. Za domžalsko ekipo so največ točk prispevali Želimir Zagorac 17, Marijan Čakarun 10 in Đorđe Lelić 9, v domači ekipi sta bila najbolj učinkovita Američana Alan Weggins s 16 in Kwaman Mitchell s 13 točkami.

Danes bosta v pokalu Fiba igrala še preostala slovenska predstavnika Krka in Tajfun. Novomeščani bodo ob 18.30 uri v dvorani Leona Štuklja gostili portugalski Porto, medtem ko bodo slovenski državni prvaki ob 19. uri uri v celjski dvorani Golovec igrali proti češkemu Nymburku.

Mirko Mulalić, igralec Krke: »Zmago s Partizanom smo že pozabili in se osredotočili na Porto. Želimo si ponoviti pristop z zadnje tekme in odigrati celo tekmo v čim hitrejšem tempu brez oscilacij. Povabil bi gledalce, da nas v čim večjem številu pridejo spodbujati. Upam in verjamem, da nam bo v odličnem vzdušju uspelo to tekmovanje odpreti z zmago.«