franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Šport Laško

Zlatorog zavrnil vabilo v ligo ABA

Piše: Radio Krka

Čas objave:
29.07.2016 18:46

Potem ko je vodstvo lige Aba sporočilo, da v prihajajoči sezoni v tekmovanju ne bosta sodelovala slovenski prvak Helios Suns in košarkarji Uniona Olimpije, je zdaj jasno, da v ligi ne bo niti Zlatoroga. V klubu iz Laškega so se danes odločili, da ne sprejmejo vabila.

"Potem ko smo v KK Zlatorog Laško kot finalisti državnega prvenstva šele po odpovedi nekaterih klubov prejeli vabilo za nastopanje v ligi Aba za sezono 2016/17, smo v vodstvu kluba morali narediti hitro, a kolikor je bilo mogoče temeljito analizo o tem, ali bi bilo s proračunom, ki ga imamo na voljo, smiselno sodelovati v tekmovanju moštev, katerih finančne zmožnosti so precej večje od naših," so pojasnili Laščani.

"Pred dokončno odločitvijo smo se obrnili še na našega generalnega sponzorja, podjetja Pivovarna Laško Union d.o.o., a ker imamo z njim že podpisano trdno, dolgoročno in za slovenske razmere vsekakor zavidanja vredno pogodbo do leta 2018, smo z razumevanjem morali sprejeti njegovo obrazložitev, da nam dodatnih sredstev za sodelovanje v Ligi Aba ne more omogočiti," so še zapisali v Zlatorogu.

Dodali so, da sta vodstvo kluba in upravni odbor še enkrat preverila možnosti, da bi klub navzlic finančnim omejitvam poskusili v regionalnem tekmovanju. A so se določili, da bodo dali prednost razvoju, uveljavljanju mladih v domačih tekmovanjih ter mednarodnemu tekmovanju Alpe Adria. Upajo pa, da bodo z dobrim delom, rezultati in dodatnimi sredstvi v ligi Aba lahko zaigrali v prihodnjih sezonah.