pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Zabavno Novo mesto

DMP razprodali oba koncerta ob 25-letnici

Piše: Radio Krka

Čas objave:
15.10.2015 16:47

Društvo mrtvih pesnikov ima te dni sladke skrbi. Izdajo dvojnega albuma uspešnic »25« bodo začinili z dvemi razprodanimi koncerti ob 25-letnici skupine.

Potem ko smo jih prejšnji četrtek lahko videli v izvrstnem dokumentarcu Mitje Sočiča Novo mesto glasbe skupaj z drugimi legendarnimi novomeškimi skupinami, kot so Rudolfovo, Drevored, Dan D in Moveknowledgement, so Društvo mrtvih pesnikov pred novim izzivom.

Ob 25-letnici skupine bodo v soboto in nedeljo, 17. in 18. oktobra, na odru Kulturnega centra Janeza Trdine v Novem mestu, premierno prekrižali strune z godalnim orkestrom. Osem legendarnih pesmi bo zaživelo v rokersko-godalnih preoblekah, ki sta jih spisala člana skupine, Alan Vitezič in Peter Dekleva.

Na odru se jim bodo pridružili številni gostje in glasbeni prijatelji – godalni orkester Glasbene šole Marjana Kozine, mladinski pevski zbor OŠ Grm, s katerim so posneli skladbo Otrok, dekliška skupina Copacabana, nekdanji člani benda Borut Tiran, Boštjan Kovačič, Simon Žižek in Jernej Zoran ter vzhajajoče ime slovenske scene Bort Ross.

25-letnice so očitno magnet za slovenske poslušalce. Dva razprodana koncerta v domačem Novem mestu, kjer je skupina nastala leta 1990, dokazujeta, da je slovenska avtorska glasba še vedno »in«.

Člani skupine se zahvaljujejo poslušalcem za podporo in obljubljajo nepozaben glasbeni vikend, ki ga bodo po prvem večeru začinili z »jam-sessionom« v kultnem klubu Lokalpatriot.