pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Poroka na prvi pogled: Markove navade ...

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Zabavno Novo mesto

HIT DNEVA: Beli grad - skupine Mi2

Piše: Radio Krka

Čas objave:
11.10.2015 08:30

Glasbena skupina Mi2 nam ob dvajsetletnici predstavlja novi singel z naslovom Beli grad. Gre za najbolj čutno in verjetno najlepšo skladbo z njihovega zlatega albuma Čista jeba. Mi2 z njim najavljajo jubilejni koncert, ki bo 3. decembra 2015 v ljubljanski Hali Tivoli.

Mi2 v luči priprav na svoj veliki jubilejni koncert v ljubljanski Hali Tivoli predstavljajo že sedmi singel z aktualnega albuma Čista jeba. Beli grad, za razliko od predhodnega, rockovsko udarnega singla Moje muze, prinaša nov zvok: »Ljubezenski song je posnet v maniri bluesovskih klasik iz sedemdesetih let prejšnjega stoletja, kar je nekaj novega v zvoku, ki ga je občinstvo dosedaj slišalo na naši plošči,« izpostavlja avtor besedila Jernej Dirnbek.

V skladbi bo pozorno uho lahko zaznalo pridih Jugo rock balad iz tega obdobja, poleg nalezljive melodije pa ga odlikuje izredna vokalna interpretacija, ki jo je zagrešil pevec skupine Tone Kregar – Tonč.


Z jubilejnim koncertom 3. decembra 2015 v Hali Tivoli bodo Mi2 okronali svojo dvajsetletnico muziciranja. V zadnjem, izjemno plodnem glasbenem letu, odkar je izšla plošča Čista jeba, so prejeli glasbeni nagradi zlata piščal za izvajalca leta in skladbo leta, album je postal tudi najbolj prodajani slovenski album leta 2014.

AVDIO: Mi2 - Beli grad