franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Zabavno Novo mesto

HIT DNEVA: GoGs - Časovni stroj

Piše: Radio Krka

Čas objave:
30.07.2016 07:33

Pesem "ČASOVNI STROJ" je eden redkih izdelkov, ki se bodo znašli na prvencu skupine GoGs "JAZ ZATE TI ZAME", ki ne vključuje gostujočih pevk oz. pevcev. GoGs - izpeljanka iz imena glavnega vokalista Gorana Mikića – predstavlja skupino 6 članov, ki skupaj ustvarjajo že eno leto.

Prav zato skladba malo odstopa od koncepta, ki so si ga zastavili za to ploščo ( vključevanje gostujočih pevcev, pevk, raperjev, glasbenikov, slikarjev itd.). Vendar pa nedvomno doda košček v mozaik raznolikosti in širine, ki jo bo končni izdelek ponujal.

Pesem je predvsem osebna izpoved v kateri prevladuje kritičen pogled na razvoj sodobne družbe, v kateri je moč opaziti neprestano izmenjavanje in dopolnjevanje neposrednih življenjskih situacij in metaforike. Pesnik v ogledalu vidi celotno družbo in je prav tako aktiven udeleženec vseh negativnih in pozitivnih prvin sodobne družbe in ne le pasivni opazovalec. Romantične kitice trgajo agresivni refreni, ki s pozitivnostjo besedila in temačno a mogočno glasbo povsem spremenijo razpoloženje v pesmi. Tako pesem v kratkem predstavlja nenehno iskanje sreče, svobode in ljubezni, katere vsi ljudje potrebujemo a smo jih v večini primerov prisiljeni postaviti na stranski tir.

Sprva je svojo glasbeno pot začel Goran Mikić sam, pisal je besedila in sodeloval z različnimi glasbenimi producenti ter na ta način ustvarjal skladbe, ki so vezane na zvrst hip hopa/rapa. Sodeloval je na raznih glasbenih tekmovanjih in se na določenih tudi zelo dobro izkazal.


Na 4 letni glasbeni poti so se mu leta 2011 pridružili še back vokalist Denis Honsić, kitarist Primož Hudoklin, basist Matic Franko, saksofonist in klaviaturist Uroš Rangus in bobnar Luka Pate. Skupaj so pričeli nastopati in izvajati skladbe, ki jih je potem Goran združil v prvo zgoščenko Barve Tvojih Sanj. Na njej se nahajajo tudi dve skladbi, »Ustavmo čas« in »Kličem«, ki so jih posneli skupaj (live verzija).

GoGs od leta 2012 delujejo kot skupina in delajo predvsem na novih skladbah za njihovo skupno zgoščenko. Njihove skladbe so na splošno žanrsko zelo različno obarvane, saj v prvi vrsti radi ustvarjajo glasbo, ta pa lahko zapade v več različnih žanrov. Pri svojih skladbah so večkrat uporabili tudi kak dodaten vokal ter na ta način k sodelovanju povabili tudi nekaj zunanjih vokalistov, npr. Laro Poreber za pesem »Pouk je«, Viko Zore za pesmi »Kličem« in »Ustavmo čas« ter Zlatka Petkoviča za pesem »Jaz zate ti zame«. Za vse omenjene pesmi (razen Ustavmo čas) so člani skupine posneli tudi videospote.