pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

Zabavno Los Angeles

Kool & the Gang dobili zvezdo na Pločniku slavnih

Piše: Radio Krka

Čas objave:
11.10.2015 08:40

Ameriški jazz funk in soul kolektiv Kool & the Gang je dobil svojo zvezdo na hollywoodskem Pločniku slavnih. Zasedba, zbrana okrog bratov Roberta in Ronalda Bella, se ponaša s 2560. zvezdo na tem slavnem ameriškem bulvarju. Odkritje je pospremil bučen aplavz, dodaten razlog za praznovanje je bil 65. rojstni dan Roberta "Kool" Bella.

Glasbenike je po poročanju nemške tiskovne agencije dpa počastil Jermaine Jackson (60), brat pokojnega Michaela Jacksona. Ronald Bell je ob tem spomnil, da se je sedem najstnikov pred 50 leti združilo, da bi skupaj ustvarjali glasbo, predvsem jazz, funk in soul.

Preboj je kolektivu uspel v 70. letih prejšnjega stoletja. S svojimi plesnimi hiti, kot so Get Down On It, Joanna, Ladies Night in Celebration, je osvajal vrhove glasbenih lestvic in spodbudil k plesu domala ves svet. Prodal je več kot 70 milijonov albumov, osvojil dva grammyja in sedem ameriških glasbenih nagrad, s čimer se je uvrstil med najuspešnejše skupine.

Njihovo glasbo je uporabila tudi hollywoodska filmska industrija kot podlago za filme Rocky in Vročica sobotne noči. Režiser Quentin Tarantino si je uspešnico Jungle Boogie sposodil pri filmu Pulp Fiction.