profimedia-0840008601 Svet24.si

Polovica slovenskih zalog žlahtne kovine je v ...

slovenska policija Svet24.si

Gruzijec peš bežal pred policisti

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Zabavno Frankfurt

MTV nagrade: Slavil Gangnam style

Piše: Radio Krka

Čas objave:
12.11.2012 18:11

Ameriška country pevka Taylor Swift v ženski in kanadski pop zvezdnik Justin Bieber v moški konkurenci sta zmagovalca 19. podelitve glasbenih nagrad evropskega MTV-ja, ki se je odvila sinoči v Frankfurtu.

Taylor Swift je osvojila nagrade za najboljšo umetnico, najboljši nastop  v živo in za najboljši izgled. Justin Bieber je osvojil nagrado za najboljšega izvajalca, pop umetnika in nagrado za najboljši nastop v MTV-jevemu programu "World Stage". Kanadčanka Carly Rae Jepsen osvojila je nagrado za najboljšo pesem ("Call Me Maybe") in obetajočo zvezdo.

Nagrada za najboljši video spot je romala korejski senzaciji Psyju za hit "Gangnam Style", ki je na you tubu pogledan 670-milijonkrat. Najboljši v kategorijah hip hopa, rocka, elektro glazbe in alternativne glazbe so Nicki Minaj, Linkin Park, David Guetta in Lana Del Rey. Nagrada za globalno pop ikono posthumno je dodeljena Whitney Houston, ki je umrla 11. februarja letos. Rihanna, ki je bila nominirana v 6 kategorijah, je domov odšla praznih rok. Podelitev nagrad je v frankfurtski dvorani Festhalle pred 7000 ljudi vodila manekenka Heidi Klum. Za zmagovalce je po internetu in mobilnih telefonih glasovalo rekordnih 184 milijonov glasovalcev.