pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

Brigita Langerholc Njena.si

Brigita Langerholc se je z družino preselila na ...

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

Zabavno Ljubljana

Največkrat predvajana skladba Love Me Like You Do

Piše: Radio Krka/STA

Čas objave:
24.03.2016 12:03

Največkrat predvajana skladba na slovenskih radijskih programih v letu 2015 je po podatkih IPF Love Me Like You Do angleške pevke Ellie Goulding, ki je poznana iz filma 50 odtenkov sive. Drugo mesto zaseda Here for You dua Maraaya, ki je Slovenijo zastopal na lanskem Eurosongu. Delež slovenske glasbe je lani znašal 42,87 odstotka.

V. d. direktorja Zavoda za uveljavljanje pravic izvajalcev in proizvajalcev fonogramov Slovenije (IPF) Viljem Marjan Hribar je na današnji novinarski konferenci pojasnil, da je med 20 največkrat predvajanimi skladbami še ena slovenska, to je Za naju, ki jo izvaja pevka Alya in je z njo zasedla 18. mesto. Med 100 največkrat predvajanimi skladbami v lanskem letu pa je 23 slovenskih, kar je deset manj kot v letu 2014.

Razmerje med slovensko in tujo glasbo se je v letu 2015 izboljšalo, saj so radijski programi predvajali 42,87 odstotka slovenske skladbe, medtem ko je bil v letu 2014 njen delež 40,81 odstotka. V dnevnem času med 6. in 22. uro pa je po besedah Hribarja delež slovenska glasbe znašal okoli 33 odstotkov. Spomnil je, da je že drugo leto zapored največkrat predvajana slovenska skladba zmagovalka nacionalnega izbora za Eurosong.

Za leto 2015 je IPF evidentiral predvajanje 196.711 različnih skladb na 50 slovenskih radijskih programih, kar je tudi podlaga lestvici, ki jo je zavod objavil že šestič, je opozoril Hribar. Sicer je IPF neprofitna organizacija za kolektivno uveljavljanje in zaščito pravic izvajalcev in proizvajalcev fonogramov.