franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Zabavno Ljubljana

Obljubljajo pet večerov smeha

Piše: Radio Krka/STA

Čas objave:
22.08.2016 15:57

Na Ljubljanskem gradu se bo zvečer začel 9. festival stand-up komedije Panč, ki bo po napovedih organizatorjev poskrbel za pet večerov smeha. Do petka bo nastopilo 26 komikov iz osmih držav. Festival bo drevi odprl Vid Valič, ki se po več letih vrača na festivalski oder, organizatorji pa izpostavljajo še "črni torek" in "angleški petek".

Na t. i. črni torek bodo na Panču ponovno gostili priznanega ameriškega komika Scotta Capurra, ki je med drugim nastopil tudi v filmskih Očka v krilu in Vojna zvezd. Pred njim bodo nastopili oziroma mu po besedah organizatorjev "pot v pekel tlakovali" Gašper Bergant, srbski komik Aleksandar Perišič in Tomislav Kozačinski - Koza s Hrvaške.

V sredo bodo festivalski oder zasedli Boštjan Gorenc - Pižama, hrvaška komika Marina Orsag in Domagoj Pintarić ter Marko Puljiz, ki prihaja iz Bosne in Hercegovine.

Za piko na i ob letošnji hrvaški zasedbi bo po napovedih organizatorjev v četrtek poskrbel ljubljenec slovenskega občinstva Ivan Šarić, ob katerem bo nastopil "tercet" domačih radijskih in televizijskih zvezdnikov: Tanja Kocman, Uroš Kuzman ter Klemen Bučan.

Panč se bo sklenil v petek z glavno festivalsko novostjo - angleškim večerom, ki ga bo stkala naveza Kanadčana Daniela Ryana Spauldinga, Rusa Gleba Tugusheva, Američana Dava Hilla ter Britancev Princa Abdija in Gavina MacKenzieja.

Program festivala bo povezoval idejni oče festivala, Andrej Težak - Tešky, so še sporočili organizatorji.

Panč velja za prvi festival stand-up komedije v Sloveniji. Na noge sta ga postavila komika Tin Vodopivec in Tešky. Prvi poskusi stand-up komedije v Sloveniji so se pojavili okoli leta 2001 z igralcem Jernejem Kuntnerjem, Violeto Tomič in ostalo ekipo. Čista oblika stand-up komedije se je pojavila šele okoli leta 2005.