duša Dobra karma

Očetu sta se hčerki vrnili leto dni po njuni ...

horoskop_napoved Svet24.si

Horoskop za torek, 2. junija

JANEZ-STUSEK-pl5 Reporter.si

Sramota! Na čelu slovenske obveščevalne službe...

Milan Krek, tiskovna konferenca Svet24.si

Kacin se je brez pooblastila opravičil v imenu ...

kuzma, korona-virus, meja, mejni-prehod Necenzurirano

Ko te izsiljuje Dunaj, se ti stoži po Bruslju

100913614_238493430776529_4655361849502988722_n Odkrito.si

Jan Oblak - Psa poslal s taksijem iz Slovenije v ...

Ljubezen po domace3 Njena.si

Ljubezen po domače: Tanja medijske pozornosti ne ...

Zabavno

Polkaholiki: navdušujejo poslušalce po celem Balkanu!

Piše: T. R.

Čas objave:
04.12.2019 11:46

Slovenci Rene, Žiga, Gašper in Matic so člani glasbene skupine Polkaholiki. Veljajo za pravo senzacijo, ki svojo ljubezen do polke med ljudi širi na popolnoma svoj, unikaten način. Ta pa se ni dotaknil le Slovencev, temveč tudi naših sosedov, ki so fante vzljubili praktično čez noč.

Slovenska glasbena scena je pred kratkim postala bogatejša za glasbeno skupino, ki zajema štiri izjemno simpatične fante, za katere je le še vprašanje časa, kdaj bodo obveljali za lomilce ženskih src. Zasedba, ki šteje dva svetlolasca in dva temnolasca, na prvi pogled sicer spominja na pop zvezde, ki jih poznamo iz svetovnih zasedb - hrvaški mediji so jih primerjali celo z zasedbo One Direction - a s prav posebno izjemo ... ti fantje namreč z vsem srcem prisegajo na polko

Nov "Bum" v slovenski glasbi je napovedala ena najbolj uspešnih producentskih ekip v Sloveniji, ki nam je prinesla Luko Basija, BQL, Niko Zorjan in številne druge zvezde ...

Ljubezen do polke, ki jih je združila, pa med poslušalce vseh generacij posredujejo na prav poseben, samosvoj način. Združujejo namreč tradicionalno in moderno. Poleg svojih mladostnih hitov snemajo tudi predelave največjih svetovnih uspešnic ter velikih hitov naših sosedov in jim tako dajo poseben narodnozabaven pridih. Prav priredbe velikih uspešnic v polka verziji so bile tiste, ki so jih izstrelile v višave in jim omogočile takojšnjo prepoznavnost tudi izven naših meja.  

Svoj mega uspeh, ki se kot vihar širi po celotnem Balkanu, so kot že omenjeno, začeli s snemanjem priredb popularnih in modernih pesmi v polka verziji, njihova zmes dveh uspešnic (Mišići, ki jih sicer izvaja pevka Senidah ter Señorita, ki jo izvajata pevka Camila Cabello in Shawn Mendes) ob spremljavi harmonike, pa je praktično čez noč doživela neverjeten uspeh ne samo pri nas, temveč tudi pri naših sosedih. 

Fantje pa nikakor ne počivajo. V živo jih lahko slišite tudi v Murski soboti na Velikem dobrodelnem koncertu (19. 12.), v diskoteki Anton v Cerkvenjaku (21. 12.), na Orfejčkovi paradi na Ptuju (26. 12.), na Trgu Leona Štuklja v Mariboru (27. 12.), na tradicionalnem prednovoletnem koncertu v hali Golovec, Celje (28. 12.), ter na Pogačarjevem trgu v Ljubljani (29. 12.).