phillip schofield 1 Dobra karma

Po 27 letih zakona priznal, da je gej, pred tem pa...

meghan markle Svet24.si

Meghan meni, da se jima je dvor maščeval

ivo hvalica pl2 Reporter.si

So mu prisluškovali? Ivo Hvalica verjame, da so ...

jadrnica, ogenj Svet24.si

Goreča jadrnica, opekline, klic na 112, v glavi ...

20130506-00441506 Necenzurirano

Bo Černač na policiji iskal Titove slike?

04-tv-dobrizdravniki-2-dobrizdravnik Njena.si

Skrita vloga zvezdnika v seriji Dobri zdravnik

Klemen Slakonja Njena.si

Slakonja o odnosu s partnerko, igralko Mojco Fatur...

Zabavno

Polkaholiki: navdušujejo poslušalce po celem Balkanu!

Piše: T. R.

Čas objave:
04.12.2019 11:46

Slovenci Rene, Žiga, Gašper in Matic so člani glasbene skupine Polkaholiki. Veljajo za pravo senzacijo, ki svojo ljubezen do polke med ljudi širi na popolnoma svoj, unikaten način. Ta pa se ni dotaknil le Slovencev, temveč tudi naših sosedov, ki so fante vzljubili praktično čez noč.

Slovenska glasbena scena je pred kratkim postala bogatejša za glasbeno skupino, ki zajema štiri izjemno simpatične fante, za katere je le še vprašanje časa, kdaj bodo obveljali za lomilce ženskih src. Zasedba, ki šteje dva svetlolasca in dva temnolasca, na prvi pogled sicer spominja na pop zvezde, ki jih poznamo iz svetovnih zasedb - hrvaški mediji so jih primerjali celo z zasedbo One Direction - a s prav posebno izjemo ... ti fantje namreč z vsem srcem prisegajo na polko

Nov "Bum" v slovenski glasbi je napovedala ena najbolj uspešnih producentskih ekip v Sloveniji, ki nam je prinesla Luko Basija, BQL, Niko Zorjan in številne druge zvezde ...

Ljubezen do polke, ki jih je združila, pa med poslušalce vseh generacij posredujejo na prav poseben, samosvoj način. Združujejo namreč tradicionalno in moderno. Poleg svojih mladostnih hitov snemajo tudi predelave največjih svetovnih uspešnic ter velikih hitov naših sosedov in jim tako dajo poseben narodnozabaven pridih. Prav priredbe velikih uspešnic v polka verziji so bile tiste, ki so jih izstrelile v višave in jim omogočile takojšnjo prepoznavnost tudi izven naših meja.  

Svoj mega uspeh, ki se kot vihar širi po celotnem Balkanu, so kot že omenjeno, začeli s snemanjem priredb popularnih in modernih pesmi v polka verziji, njihova zmes dveh uspešnic (Mišići, ki jih sicer izvaja pevka Senidah ter Señorita, ki jo izvajata pevka Camila Cabello in Shawn Mendes) ob spremljavi harmonike, pa je praktično čez noč doživela neverjeten uspeh ne samo pri nas, temveč tudi pri naših sosedih. 

Fantje pa nikakor ne počivajo. V živo jih lahko slišite tudi v Murski soboti na Velikem dobrodelnem koncertu (19. 12.), v diskoteki Anton v Cerkvenjaku (21. 12.), na Orfejčkovi paradi na Ptuju (26. 12.), na Trgu Leona Štuklja v Mariboru (27. 12.), na tradicionalnem prednovoletnem koncertu v hali Golovec, Celje (28. 12.), ter na Pogačarjevem trgu v Ljubljani (29. 12.).