Mary ŠEvo Svet24.si

FOTO: Kriptomilijonar na jahto lani povabil Špelo...

zdravnik Svet24.si

Zlom zdravstva: brez osebnega zdravnika je 130.000...

Primož Roglič Svet24.si

Roglič v boj za medalje v kronometru: "Bo poseben...

violeta bulc-pl005 Reporter.si

Vrnitev nekdanje evropske komisarke: Violeta Bulc ...

20210603-01063348 Necenzurirano

Pred vrati četrti val, Poklukar pa ne da denarja ...

seks Dobra karma

Preverite - koliko seksa je preveč?!

Bahra zahirović3 Njena.si

Ljubezen na vasi: Bahra postala plavolaska

Zabavno Dunaj

Ritke se bodo tresle

Piše: Radio Krka

Čas objave:
17.10.2012 05:40

Na Dunaju poteka 11. festival Salam.Orient z glasbo, plesom in poezijo orientalskih kultur.

Do 10. novembra se bo na različnih mestnih prizoriščih zvrstilo 26 koncertov ter plesnih in gledaliških predstav v izvedbi številnih umetnikov z Bližnjega vzhoda.

Na festivalu bo med drugim mogoče prisluhniti glasbenici Leni Chamamyan iz Damaska, ki se je kljub slavi doma zaradi političnih pritiskov preselila v Francijo. Zdaj ustvarja glasbo s francosko skupino, s katero bo na festivalu predstavila arabsko etno-pop glasbo.

Nastopili bosta tudi turško-italijanska skupina FisFüz, ki združuje staro glasbeno tradicijo Sredozemlja z jazzom, in libanonska skupina Malikah&Boikutt&DJ Sotusra, ki bo navduševala predvsem ljubitelje arabskega hiphopa.

Različne orientalske plese bo v okviru plesnega šova Oriental Spectrum predstavilo več kot 30 plesalcev in glasbenikov, so sporočili iz agencije za stike z mestom Dunaj ComPRess.


Za predstavitev orientalske kulinarike bosta poskrbela Aron Saltiel in Frederik Mellak, ki bosta obenem na prireditvi z naslovom Turški žganci pripovedovala pravljice in zgodbe z Orienta in avstrijske Štajerske.

Obsežen je tudi program za najmlajše, ki ponuja koncerte, delavnice orientalskega petja, orkestrske glasbe in plesa ter pripovedovanje arabskih pravljic iz zbirke Tisoč in ena noč.

Letošnji poudarek festivala bo na aktualnih političnih in družbenih preobratih v arabskem svetu. Govora bo med drugim o vplivu Zahoda na arabsko pomlad, o muslimanih v Avstriji, razpravljali pa bodo tudi o tem, ali je Turčija lahko zgled za demokratična gibanja na Bližnjem vzhodu.