laparoskopija Svet24.si

Na operacijski mizi je kričala, kirurg je ni ...

ENERGIJE Dobra karma

Za optimalno delovanje: energijska napoved od 13. ...

horoskop_znamenja Svet24.si

Horoskop za soboto, 14. decembra

jeton zumeri Svet24.si

Nasilništvo in orožje: 29-letnik mami svojega ...

ženska Dobra karma

7 osupljivo hitrih in lahkih vaj do občutkov ...

Fox NY Party 72 Njena.si

Igralka Lara Jankovič še vedno srečna v objemu ...

sara-rutar Njena.si

Sara Rutar šokirala z resnico o sebi

Zabavno Dunaj

Ritke se bodo tresle

Piše: Radio Krka

Čas objave:
17.10.2012 05:40

Na Dunaju poteka 11. festival Salam.Orient z glasbo, plesom in poezijo orientalskih kultur.

Do 10. novembra se bo na različnih mestnih prizoriščih zvrstilo 26 koncertov ter plesnih in gledaliških predstav v izvedbi številnih umetnikov z Bližnjega vzhoda.

Na festivalu bo med drugim mogoče prisluhniti glasbenici Leni Chamamyan iz Damaska, ki se je kljub slavi doma zaradi političnih pritiskov preselila v Francijo. Zdaj ustvarja glasbo s francosko skupino, s katero bo na festivalu predstavila arabsko etno-pop glasbo.

Nastopili bosta tudi turško-italijanska skupina FisFüz, ki združuje staro glasbeno tradicijo Sredozemlja z jazzom, in libanonska skupina Malikah&Boikutt&DJ Sotusra, ki bo navduševala predvsem ljubitelje arabskega hiphopa.

Različne orientalske plese bo v okviru plesnega šova Oriental Spectrum predstavilo več kot 30 plesalcev in glasbenikov, so sporočili iz agencije za stike z mestom Dunaj ComPRess.


Za predstavitev orientalske kulinarike bosta poskrbela Aron Saltiel in Frederik Mellak, ki bosta obenem na prireditvi z naslovom Turški žganci pripovedovala pravljice in zgodbe z Orienta in avstrijske Štajerske.

Obsežen je tudi program za najmlajše, ki ponuja koncerte, delavnice orientalskega petja, orkestrske glasbe in plesa ter pripovedovanje arabskih pravljic iz zbirke Tisoč in ena noč.

Letošnji poudarek festivala bo na aktualnih političnih in družbenih preobratih v arabskem svetu. Govora bo med drugim o vplivu Zahoda na arabsko pomlad, o muslimanih v Avstriji, razpravljali pa bodo tudi o tem, ali je Turčija lahko zgled za demokratična gibanja na Bližnjem vzhodu.