stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Zabavno Novo mesto

SREČNO NOVO LETO

Piše: Radio Krka

Čas objave:
31.12.2015 20:07

Ekipa Radia Krka želi vsem poslušalkam in poslušalcem srečno, zdravo in uspešno novo leto 2016. Bodite naši še naprej, mi ostajamo vaši in del vašega vsakdana tudi v prihodnje. Srečno!

Ob polnoči smo se poslovili od starega leta in vstopili v leto 2016, ki so ga mnogi pričakali na silvestrovanjih na prostem. Predsednik Borut Pahor je v novoletnih poslanici državljankam in državljanom izrazil veselje, saj med državljani po dolgem času spet čuti več optimizma in upanja. Premier Miro Cerar bo prvi dan novega leta preživel delovno.

Kot je v poslanici še poudaril predsednik, je pri premagovanju krize ključna zmagovalna miselnost. Po njegovem prepričanju se taka miselnost že dogaja, kar je nekaj novega in zelo spodbudnega. Želi si, da bi bili v novem letu ti občutki še močnejši, državljani pa še bolj povezani.

Premier Miro Cerar bo prvi dan v letu preživel delovno. Prvi dan novega leta bo obiskal nastanitveni center Šentilj, sprejemni center Dobova ter Urgentni center Novo mesto. Poleg tega bo obiskal še zaposlene v Letalski bazi Brnik ter gasilce na Gasilsko reševalni službi Kranj.


Praznični 1. januar je sicer tudi v Sloveniji dela prost dan. Naslednji državni praznik bomo doma obeležili 8. februarja. Prešernov dan namreč v letošnjem letu pade na ponedeljek. Velikonočni ponedeljek bo tokrat 28. marca.

27. aprila bomo dan upora proti okupatorju praznovali na sredo. 1. in 2. maj, ko obeležujemo praznik dela, pa bosta padla na nedeljo in ponedeljek. V podaljšanem vikendu bomo ponovno uživali avgusta, ko bomo 15. v mesecu Marijino vnebovzetje obeležili na ponedeljek.

Tudi 31. oktober, ko praznujemo dan reformacije, pade na ponedeljek. Dan spomina na mrtve bomo prvega novembra obeležili na torek. Božič bo tokrat na nedeljo, 26. decembra pa bomo dan samostojnosti obeležili v ponedeljek.