volilni-kongres, Matjaž Han Svet24.si

Hanu zaenkrat ni uspelo ustaviti padanja podpore ...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Zabavno Ljubljana

Toto in Perpetuum Jazzile na skupnem odru

Piše: Radio Krka

Čas objave:
18.06.2015 13:00

V ljubljanski Hali Tivoli bodo 2. julija na odru stali in prepevali ameriška skupina Toto in slovenska zasedba Perpetuum Jazzile.

(Foto: management skupine)
V Sloveniji bomo lahko prvič videli in slišali legendarno ameriško zasedbo Toto, kot goste pa slovito slovensko zasedbo Perpetuum Jazzile. Koncert bo prava poslastica za vse ljubitelje prvovrstnega rocka, seveda pa tudi pravi praznik za poznavalce vrhunske zborovske jazz in pop glasbe.

Koncert bo vsekakor nekaj posebnega, saj bomo lahko obe veliki skupini videli na skupnem odru, Steve Lukatner iz Toto pa je na vprašanje, če bodo skladbo »Africa« zaigrali skupaj, odgovoril: »Po ta odgovor boste morali priti na koncert«. 'Africa' skupine Toto je med največkrat posnetimi in prirejenimi pesmimi v zgodovini glasbe. Na lestvici najbolj predvajanih slovenskih izvajalcev na YouTubu je Perpetuum Jazzile s svojo priredbo in z več kot 17 milijoni ogledov absolutni prvak.

O »Africi«, je Boštjan Usenik iz skupine Perpetuum Jazzile povedal: »Priredba skladbe »Africa« legendarne ameriške rock skupine Toto, ki smo jo posneli leta 2008 in leta 2009 objavili na YouTubu, je za Perpetuum Jazzile pomenila pomembno prelomnico v več pogledih. Kot slovenski glasbeni izvajalci smo z Africo na tem glavnem spletnem kanalu prvič viralno obkrožili svet in vzbudili pozornost tako splošne kot glasbene javnosti – prejeli smo komplimente od glasbenih velikanov, kot so David Crosby skupine Crosby, Stills, Nash, avtorice več velikih hitov skupine Earth Wind & Fire Allee Willis in seveda od same skupine Toto.«

Nekega jutra so prejeli elektronsko pošto avtorja Africe in klaviaturista skupine Toto Davida Paicha, ki jim je v njej zapisal: "Ko sem ustvaril 'Africo', si nisem nikoli predstavljal, da bom slišal tako inovativno predelavo. Vse kar lahko rečem je, da je čudovita. Resnično sem počaščen, da niste pripravili le običajnega aranžmaja pesmi, ampak ste ustvarili resnično magijo. Še nikoli nisem prejel toliko e-mailov od glasbenikov, prijateljev in kolegov o izvedbi neke moje pesmi. Prepričan sem, da bi iste občutke delil tudi Jeff Porcaro, soustvarjalec pesmi. Moja skupina Toto jih deli. Hvala za tako prekrasno darilo.«

»Perpetuum Jazzile se je s skupino Toto nato v živo srečal poleti leta 2012, ko so se v okviru evropske turneje mudili tudi v italijanskem Majanu. Ko je skupina izvedela, da prihajajo pevci Perpetuum Jazzile v Majano, so nas po tonski vaji povabili na kratko srečanje v njihovo zakulisje. Takrat so nas sprejeli kot stare prijatelje in preživeli smo skupaj zares navdihujočo uro. Kot pika na i pa so nas presenetili s povabilom, da se jim pridružimo na odru med skladbo »Africa«. Čeprav so nas s tem dobili - milo rečeno - »čisto na levi nogi«, saj smo bili oblečeni dobesedno »za na plažo«, kaj šele, da bi imeli s seboj kak mikrofon, seveda tega nepozabnega trenutka nismo mogli odkloniti – vzeli smo stvar bolj za žur in zares stopili na oder z eno najvplivnejših rock skupin vseh časov,« se spominja srečanja s skupino Toto Boštjan Usenik.

Vrhunsko ustvarjalno formo skupine Toto in njeno priljubljenost potrjuje tudi velik uspeh novega, marca izdanega studijskega albuma 'TOTO XIV', ki se je takoj uvrstil na najvišja mesta lestvic v devetih državah in postal najuspešnješa plošča skupine v zadnjih 25-tih letih.