nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

gabriela doncic 24 Ekipa24.si

Uau! Luka Dončić pokazal izjemno darilo, ki ga ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Zabavno Nm

V&F: Veter v laseh za štiri

Piše: Radio Krka

Čas objave:
02.02.2013 10:09

Do poletnih dni in višjih temperatur je še daleč, pa vendar si morda že danes omislite kabrioleta - Opel cascado, ki jo bodo predstavili na 83. Avtosalonu v Ženevi, v začetku marca. Cena bo nekaj manj kot 30 jurčkov. Prodaja v začetku pomladi.

Opel je razkril vse podatke o svojem novem štirisedežnem kabrioletu, ki so ga naredili na osnovi astre. Z njim želijo ponuditi prestižni kabriolet za štiri potnike.

Opel cascada bo dolga 4,69 metra, z njo pa želijo Nemci predstaviti štirisedežni kabriolet s prefinjeno opremo. Vrniti se želijo k nekdanji tradiciji prestižnih, nemnožičnih, štirisedežnih kabrioletov z zložljivo streho iz petdesetih in šestdesetih let prejšnjega stoletja, kot sta bila kapitän in rekord.

Cascada je sicer nadaljevanje opel astre twintop iz leta 2006. Medosna razdalja je daljša za 7,1 centimetra, sprednji kolotek za 5,6 centimetra in zadnji za sedem centimetrov. Zgradba cascade je tudi 43 odstotkov vzvojno trša in deset odstotkov odpornejša na upogibanja.

Opel bo pri cascadi uporabil že znano tehnologijo iz astre in insignie, tudi že uveljavljeno podvozje HiPerStrut.

Platnena streha se bo odprla v 17 sekundah

Platnena streha se bo pri cascadi odprla v 17 sekundah, odpreti pa jo bo mogoče pri hitrosti do 50 kilometrov na uro. Od začetka prodaje bodo na voljo tri barve strehe in deset različnih barv karoserije.

Notranjost vozila je oblikovana na ravni insignie, čeprav so nekateri materiali še boljši in bolj prefinjeni. Osnovna prostornina prtljažnika ob spuščeni strehi znaša 280 litrov, ob dvignjeni 350 litrov.

Ob tem ima cascada prednost sistema FlexFold, z električnim sproščanjem vpetja naslonjala zadnjih sedežev, deljenega v razmerju 50:50. To je rešitev, ki jo ni mogoče ponuditi v kabrioletih s trdno streho.

Opel cascada