volilni-kongres, Matjaž Han Svet24.si

Hanu zaenkrat ni uspelo ustaviti padanja podpore ...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Zabavno Portorož

Začel se je 18. festival slovenskega filma

Piše: Radio Krka

Čas objave:
15.09.2015 20:38

V portoroškem Avditoriju se je začela že 18. edicija festivala, ki bo ob svoji polnoletnosti in zaradi obilice filmov tudi za dan daljši. Trajal bo do 20. septembra.

Poleg projekcij kratkih, študijskih, dokumentarnih in celovečernih filmov, ki so preteklo leto nastali v slovenski produkciji ali koprodukciji ter se bodo, vsaj nekateri izmed njih, potegovali za nagrade vesna, festival prinaša še bogat spremljevalni program.

Na sporedu festivala je skoraj sto filmov
Festival bosta odprla študijski film Plavanje Katarine Rešek in celovečerna komedija filma Šiška Deluxe Jana Cvitkoviča. V tekmovalnem programu bo mogoče videti 14 celovečercev, pet srednjemetražnih in več deset kratkih filmov.

Badjurova nagrajenka letos Dunja Klemenc

Na letošnjem 18. festivalu slovenskega filma (FSF) bo Badjurovo nagrado za življenjsko delo prejela ena prvih slovenskih profesionalnih filmskih producentk Dunja Klemenc, so sporočili organizatorji. Bila je dolgoletna producentka Otroškega in mladinskega programa RTV Slovenija, med drugim je sodelovala pri številnih celovečernih filmih. Med njene najodmevnejše projekte sodi film Nikogaršnja zemlja v režiji Danisa Tanovića, ki je med drugim prejel nagrado za najboljši scenarij v Cannesu, zlati globus, cezarja in oskarja za tujejezični film.

Ne morete v Portorož? FSF lahko spremljate od doma
Festivalske utrinke si bo namreč mogoče ogledati prek spleta, za kar bodo prek akademske televizije AKTV poskrbeli študenti Akademije za gledališče, radio, film in televizijo.

Poleg filmskega so tudi letos pripravili bogat spremljevalni in izobraževalni program.