Sofia Streisand 1 Odkrito.si

Med pripravo muzikala Mojster in Margareta so se ...

horoskop_astrologija_zodiak Svet24.si

Horoskop za četrtek, 22. avgusta

ljubezen 6 romance-1934204_1920 Svet24.si

Stestirajte svojo zvezo

eševalci3 Svet24.si

Padajoče kamenje jamarju prebilo čelado, pri ...

christina 5 Svet24.si

Po hudi bitki z rakom je odšla slepa princesa

marijana Njena.si

Ljubezen na vasi: Ima voditeljica dvojčico?

kmetija nova hiša Njena.si

POP TV šokiral z najboljšo televizijsko Kmetijo ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih - Kaj se dogaja v Zdravstvenem domu Trebnje?

Piše: M.K.

Čas objave:
31.07.2019 13:05

V informativni oddaji Krka ob enih, je bila danes z vami Martina Kuplenk.

SVET NA KRKI:  Danes se izteka rok za doplačilo dohodnine za leto 2018 za tiste zavezance, ki so informativne izračune prejeli v začetku junija. Vsi skupaj morajo državi vrniti nekaj več kot 41 milijonov evrov. Kdor je lani med letom plačal previsoko akontacijo dohodnine, pa bo preplačani znesek danes dobil vrnjen na svoj bančni račun.

Upokojenci bodo danes na svoje račune poleg julijskih pokojnin prejeli tudi letni dodatek. Izplačan bo v petih različnih višinah. Prejemniki najnižjih pokojnin bodo dobili 437 evrov, prejemniki najvišjih pa 127. Letni dodatek za prejemnike invalidskih nadomestil bo izplačan v treh različnih višinah v razponu od 127 do 237 evrov.

KRKA DOMA: Na družabnih omrežjih so se pojavile kritike in obtožbe predvsem glede kadrovske zasedbe v Zdravstvenem domu Trebnje. Skupina na FB je že postavila svoje stališče in sodbe, brez kakršnekoli želje po pridobitvi relevantnih informacij, so danes v sporočilu za javnost zapisali v omenjenem zdravstvenem domu. Ker si želijo, da so njihovi pacienti objektivno obveščeni o dogajanju, so za javnost poslali pojasnila glede trenutnega stanja v povezavi s pomanjkanjem zdravnikov.  Zapisali so še, da bodo hvaležni za kakršno koli informacijo o zdravnikih, ki bi bili pripravljeni sodelovati z ZD Trebnje. Zavedajo se, da se je, zaradi pomanjkanja zdravnikov, poslabšala dostopnost zdravstvenih storitev. Vsi delujoči zdravniki se trudijo po svojih najboljših močeh, da obravnavajo vse paciente. Zaradi velike obremenjenosti pa se lahko zgodi, da obravnavna ni taka, kot jo upravičeno pričakujejo pacienti. Pričakujejo, da se bo stanje izboljšalo v roku slabega leta.  

Na Območnem združenju Rdečega križa Metlika tudi letos že trinajsto leto zapored izvajajo akcijo Šolar, s katero želijo pomagati osnovnošolcem in srednješolcem pri nakupu šolskih potrebščin, ki prihajajo iz socialno šibkih družin občine Metlike.  Da bi lahko pomagali večjemu številu otrok se za pomoč obračajo na vse, da po svojih močeh pomagate. Svoj prispevek lahko nakažete na račun Rdečega križa Metlika, ki je objavljen tukaj.

31-letni osumljenec je včeraj popoldne pri domu za starejše v Ribnici pristopil do 87-letnice, ki je sprehajala pred domom, jo udaril, da je padla po tleh, in ji z vratu strgal verižico, nato pa pobegnil v smeri Lepovč. Eden izmed občanov se je s kolesom zapeljal za njim in ga zadržal do prihoda policije. Oškodovanka in občan, ki je storilca zadržal, sta lažje poškodovana. Osumljenec je namreč, da bi lahko pobegnil, občana na kolesu udaril z leseno palico. Policisti so 31-letnika pridržali in ga bodo privedli k preiskovalnemu sodniku.

Krka ob enih, 31.07.2019

Informativna oddaja Radia Krka ob 13. uri