profimedia-0840008601 Svet24.si

Polovica slovenskih zalog žlahtne kovine je v ...

slovenska policija Svet24.si

Gruzijec peš bežal pred policisti

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih - Uspešnih 45 let Tabakuma

Piše: M.K.

Čas objave:
12.09.2019 13:05

V informativni oddaji Krka ob enih, je bila danes z vami Martina Kuplenk.

SVET NA KRKI: Ameriški predsednik Donald Trump se je odločil, da ZDA s 1. oktobrom še ne bodo uvedle višjih carin na 250 milijard dolarjev vreden uvoz s Kitajske, ampak bodo to storile 15. oktobra. Odločitev je sprejel potem, ko je Kitajska sporočila, da bo odpravila carine na nekatere ameriške izdelke.

Slovenska odbojkarska reprezentanca bo domače evropsko prvenstvo danes začela s tekmo proti Belorusiji ob 20.30 uri. Z njo so v tej sezoni že igrali, a v slovenskem taboru opozarjajo, da je zdaj ta ekipa močnejša in nevarnejša. Slovenci so z Belorusijo igrali nedavno v finalu pokala Fivb Challenger in bili takrat boljši s 3:1. A v slovenskem taboru opozarjajo, da ne gre za povsem enako ekipo, saj je zdaj močnejša za tri dobre igralce.

KRKA DOMA: Uspešno družinsko podjetje Tabakum, ki deluje na Cikavi v Novem mestu, je pred 45. leti ustanovil Blažo Tasev. Skupnih 45 let bodo obeležili danes v Kulturnem centru Janeza Trdine v Novem mestu. Prireditev bo zaznamoval preplet slovensko-makedonskih korenin. Blažo Tasev je namreč rojen v Makedoniji, od koder je prišel v Slovenijo že kot najstnik. Več lahko izveste v oddaji Renate Mikec S Krko naokoli, ki je objavljena na spletni strani Radia Krka

Vodstvo litijske občine se je včeraj popoldne srečalo s predstavniki Prostovoljnega gasilskega društva (PGD) Litija. Kot je pojasnil župan Franci Rokavec, so prišli do osnutkov dogovorov glede reševanja položaja, zaradi katerega so v PGD napovedali zamrznitev pogodbe o opravljanju javne gasilske službe. Župan tako upa, da napovedi ne bodo uresničili. O osnutkih dogovorov, o katerih so govorili na včerajšnjem sestanku, bo po njegovih pričakovanjih že danes na izredni seji upravnega odbora razpravljalo in odločalo tudi društvo.

Na Liscu pri Dobrniču so včeraj predstavili prvo strokovno monografijo o šmarnici, ki je bila dolga leta prepovedana in nezaželena in jo gojijo le še ponekod. Zakonodaja jo danes uvršča med aromatizirane fermentirane pijače. Avtorji knjige so ovrgli neupravičen stereotip o škodljivosti šmarnice oz. samorodnice na človekovo zdravje zaradi vsebnosti metanola. V šmarnici je namreč vsebnost metanola nekoliko višja kot to določa zakonodaja za bela vina, vendar nižja od vrednosti, ki je določena za rdeča vina. 

Krka ob enih, 12.09.2019

Informativna oddaja Radia Krka ob 13. uri