boštjan-močnik 2 Svet24.si

Brigadir Boštjan Močnik: »Kdo pa bo pomagal, ko...

pgd-križe, pgd-tržič, požar-sebenje Svet24.si

Foto: Zagorela hiša v občini Tržič

1715253201-dsc9430-01-1715253168875 Necenzurirano

Ukradeni otroci: kako je Matej Tonin sunil delo ...

anze logar pl3 Reporter.si

Anže Logar izzval Janšo: »Pripravljen sem na ...

cene prevc pm Ekipa24.si

Ne le Nika Vodan, še ena sanjska poroka v ...

meghan-markle-naj-bi-za-svoje-storitve-računala-ogromno Odkrito.si

“Meghan Markle je pohlepna!”

doncic 11 Ekipa24.si

Ni videti dobro! Dončića posneli, ko je korakal ...

Šport Maribor

Zmaga gostiteljic

Piše: Radio Krka/STA

Čas objave:
16.12.2016 20:24

Odbojkarice Nove KBM Branika so v tekmi 11. kroga 1. DOL premagale Zgornjo Gorenjsko s 3:0 (16, 14, 14).

Odbojkarice Nove KBM Branika so po dobri uri igre osvojile tri točke in se s tekmo več povzpele na vrh lestvice. Trener mariborskih odbojkaric Bruno Najdič je priložnost za dokazovanje ponudil mlajšim igralkam, ob njih pa še izkušeni podajalki in kapetanki ekipe Aleksandri Milosavljević. Kljub temu je bila zmaga domačih prepričljiva, kajti kakovostna razlika med ekipama je bila očitna.

Gostiteljice so že v uvodnem nizu prevzele pobudo na igrišču in ves čas vodile za dve točki ali tri, ko pa sta se razigrali Saša Planinšec in Anita Sobočan, je prednost iz minute v minuto naraščala in na koncu niza znašala devet točk.

Tudi v nadaljevanju tekme se slika na igrišču ni spremenila. Pobudo so še naprej imele bankirke, a so Gorenjke z borbeno igro in s točkami Špele Lužovec korak z njimi držale do rezultata 9:9. Po začetnih udarcih Milosavljevićeve je mariborska vrsta, tudi zaradi slabega sprejema gostij, osvojila kar osem točk zaporedoma - z učinkovitostjo sta izstopali Ana Marija Vovk in Maja Košenina -, povedla s 17:9 in pot do zmage v drugem nizu je bila odprta.


Vovkova je nadarjenost potrjevala tudi v tretjem nizu, ko je domala vsak napad končala s točko, z učinkovitostjo pa so se ji pridružile še Sobočanova, Košenina in Ela Pintar. Mariborčanke so po prvem tehničnem odmoru, po rezultatu 8:6, zaigrale še bolj poletno, nizale točke za točko in prepričljivo dobile še tretji niz in tekmo.

"Po tekmi v Parizu sem moral odpočiti nekatere igralke in priložnost so dobile tiste, ki manj igrajo. Dekleta so prikazala dobro igro, zmagali smo gladko, tako kot smo si želeli pred tekmo," je povedal trener mariborskih odbojkaric Bruno Najdič.

"Mariborčanke imajo občutno kakovostnejšo ekipo in njihov zmaga je pričakovana. Naše mlade igralke so se v prvem nizu dobro upirale, v nadaljevanju pa jim je šlo slabše od rok. Naš cilj je obstanek v ligi, zato bomo točke skušali osvojiti v tekmah s po kakovosti primerljivimi ekipami, "je dejal trener Zgornje Gorenjske Iztok Kšela.