IMG-20240429-WA0004 Svet24.si

Foto: Za 30-letnega gornika na območju Šipkovega...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

Celje Krznar Ekipa24.si

Kapo dol! Te besede Damirja Krznarja odmevajo! ...

Alya 2 Njena.si

Alya: 'Vsi pravijo Alya kdaj bo otroček'

Celje Krznar Ekipa24.si

Kapo dol! Te besede Damirja Krznarja odmevajo! ...

Zabavno Novo mesto

FOTO: Čudovit december na Krki

Piše: M.K.

Čas objave:
23.12.2019 10:06

Praznični decembrski dnevi so na Radiu Krka še posebej prijetni in bogati. Zabavni radijci so pripravili številne nagradne igre in dobrodelne akcije, da bodo polepšali dneve svojim najboljšim poslušalcem.

iKA.jpg
Aurelia Papež - prijetno decembrsko vzdušje tudi v službi
Foto: lastni arhiv

Ker je radio aktiven vse dni v letu, so si pričarali prijetno vzdušje s prazničnim okrasjem, med katerimi je velika okrašena jelka v studiu, poseben čar prostoru pa dajejo tudi prelepe božične zvezde, tako da se radijci tudi v službi počutijo sproščeno, kot doma. 
Aktivni so tudi na terenu - tako so tudi letos del živahnega dogajanja na Glavnem trgu in na drsališču na Novem trgu, v Novem mestu.  Seveda pa niso pozabili niti na tiste, ki še posebej potrebujejo vašo pomoč in sočutno srce. Tako so sredi prazničnega meseca začeli dobrodelno akcijo Pomagajmo Lini. Še je čas, da pomagate tudi vi. 

Kaja Kovačič.jpeg
Kaja Kovačič na velikem stolu
Foto: lastni arhiv

In kako radijci doživljajo pravljičen konec leta ?
Kaja Kovačič: "December je eden mojih ljubših časov v letu. Vsako leto sem v pričakovanju božičnega duha že kakšen mesec prej, samo da temperature malo padejo in zadiši po snegu, četudi ga potem čakam še zelo dolgo. 
Obvezna oprema na mojem telefonu je božični album Mariah Carey in Michaela Bubleja.
Obožujem kupovanje daril in tudi zavijanje v lep božični papir. Najlepši pa je nasmešek, ki se zgodi, ko oseba darilo odpre. To je duh božiča in to me naredi bolj srečno kot karkoli. Seveda tudi jaz rada prejmem kakšno darilce, ampak če pomislim na vse prejšnje božiče, priznam, da se sploh ne spomnim nobenega darila, saj mi najbolj od vsega ostanejo v spominu druženje z družino, smejanje in gledanje božičnih filmov. To, da smo skupaj, pojemo večerjo in smo srečni mi pomeni največ. Od daril imam najraje kakšno smešno skodelico za čaj, ali pa mogoče tople rokavice. Največ štejejo malenkosti. Seveda pa od vsega najraje podarja svoj čas in dobro voljo, veselje in navdušenje nad majhnimi stvarmi. 
V decembru komaj čakam, da se z mami lotiva delanja adventnega venčka, pa venčkov za na vrata in stotih aranžmajev, ki jih nato skrbno razporediva po hiši. Veliko doživetje zame je vsako leto tudi okraševamje v študentskem domu, ko s cimrami, če nam le čas dopušča skuhamo kuhano vino in damo na glas božične pesmi in krasimo naše majhno študentsko stanovanjce, da je že skoraj kičasto. Res imam srečo, da so tudi ostale 3 tako navdušene nad božičem kot jaz.
Obvezno opravilo, kjer ne smem manjkati je tudi okraševanje božične smrečice pri nas doma. Vsako leto imamo pravo jelko, zato jo krasimo le nekaj dni pred božičem, da potem dlje zdrži. Obožujem ta dan, ponavadi mami peče piškote, jaz in sestra pa okrasiva drevešček.  

Tudi praznično drevo je odlična priložnost za počitek.jpg
Tudi praznično drevo je odlična priložnost za počitek
Foto: lastni arhiv

Poleg tega obožujem tudi drsanje in zdi se mi precej romantično, če te kdo odpelje drsat in potem na vročo čokolado, ki jo obožujem. 
Tudi novo leto ima zame poseben čar. Dokler nisem bila po moje že "dovolj stara" sem novo leto preživljala doma, ker sva z mami skrbno izbrali silvestrski meni, ki sem ga nato jaz ročno z bleščečimi kemiki napisala za vsakega družinskega člana posebej. Vedno sva kuhali kaj posebnega in spomnim se, da sem neizmerno veselila teh večerij in pa ognjemeta. Letos bom silvestrovala pri prijateljici in se že vselim družbe, dobre glasbe, hrane in plesa. V novem letu si želim čim več potovati, želim si bit zdrava in predvsem srečna. 
Vsem poslušalcem Radia Krka pa želim ogromno lepih trenutkov z družino, veliko zdravja in en koš sladkih poljubčkov, pa da se jim čim manjkrat zgodi, da se zjutraj usedejo v avto in jih glasba z Radia Krka skoraj ogluši, ker so njihovi sinovi ali hčerke, ko so zvečer prišli domov z zabave, pozabili stišati radio, " še doda simpatična in nasmejana voditeljica Kaja.