princ harry Svet24.si

Princ Harry dregnil v osje gnezdo in razjezil ...

horoskop_astrologija Svet24.si

Horoskop za torek, 18. maja

bolnica rak pf Reporter.si

Prekmurska polja smrti: ljudje v deželi ob Muri ...

Franc Jurša Svet24.si

Jurša: »Če sem čisto iskren, bi si želel, da ...

20210301-01049413 Necenzurirano

Parlamenta ni sesula opozicija, ampak vlada ...

720px-Marilu_Henner_2011 wiki Odkrito.si

Spoznajte žensko, ki ne more pozabiti ničesar

na granici Šverc komerc Njena.si

Gledalci razočarani, serija Šverc komerc se ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih – Covid situacija v novomeški bolnišnici se izboljšuje

Piše: Radio Krka

Čas objave:
04.05.2021 13:05

V informativni oddaji "Krka ob enih" sem bila danes z vami Mojca Prosenc.

SVET NA KRKI:
V Grosuplju so bili policisti nekaj po 9. uri obveščeni, da je bilo na parkirišču ene izmed tamkajšnjih trgovin izstreljenih več strelov. Po do sedaj zbranih obvestilih naj bi 48-letnik streljal s tako imenovano strašilno pištolo. V dogodku ni bil nihče poškodovan. Motiv za dejanje še ni znan, oseba pa je zaradi nepojasnjenega psihičnega stanja potrebovala zdravniško pomoč in je bila predana v oskrbo zdravstvenemu osebju.

S pisanjem eseja iz maternega jezika se je danes v srednjih šolah začel spomladanski rok splošne mature. S preverjanjem iz slovenščine v 6. in 9. razredih osnovnih šol pa se začenja tudi nacionalno preverjanje znanja.

KRKA DOMA:
Covid situacija v novomeški bolnišnici se izboljšuje. V Splošni bolnišnici Novo mesto imajo danes hospitaliziranih 36 covid bolnikov, od tega 6 na intenzivnem oddelku. Število hospitaliziranih se bistveno ne spreminja, je pa opažen trend manjše umrljivosti, kar pripisujejo cepljenju in prekuženosti tistih najbolj ogroženih, posebej tistih, ki so na začetku k njim prihajali iz DSO-jev. Kmalu bo dostopnega še več cepiva, zato upajo, da se bo situacija izboljševala.

Občina Brežice je bila pri pridobivanju evropskih sredstev za sofinanciranje uspešna tudi s prijavo projekta kolesarske povezave Brežice-Krška vas in Brežice-Čatež ob Savi. Kot je dejal župan Ivan Molan je vesel, da je to že tretji projekt, za katerega je občina pridobila evropska sredstva, poleg projektov Kolesarska povezava Brežice-Dobova in Hidravlične izboljšave vodovodnih sistemov v občinah Brežice in Bistrica ob Sotli. Z deli bodo najverjetneje začeli že v letošnjem letu, končali pa naj bi junija 2023.

Dijakinji naravoslovki iz Srednje šole Črnomelj, Manca Bajuk in Špela Vraničar, sta prejeli srebrno priznanje za svojo nalogo »Pomagajmo preživeti črnemu močerilu« in sicer na tekmovanju mladih znanstvenikov naravoslovnih znanosti, starih od 14 do 19 let. Letos je tekmovanje potekalo na daljavo, na njem pa se je predstavilo 141 dijakov in dijakinj iz 23-ih držav sveta.

Osrednja informativna oddaja, 4.5.2021

Krka ob enih