Saša Lendero in Miha Hercog Dobra karma

Razkrito: Saša Lendero pred poroko, hči pa že ...

lady-gaga Svet24.si

FOTO: Ustreljen sprehajalec psov Lady Gaga, ...

ales hojs bobo2 Reporter.si

Minister Hojs proti Denisu Avdiću? Hojsa zmerjali...

golte Svet24.si

FOTO: Koča na Golteh je v dolgi zgodovini ...

Necenzurirano prenos Necenzurirano

Vplivni zasebni zdravnik, ki se ga bojijo ...

maja malnar3 Njena.si

Maja Malnar predstavila novega družinskega člana

martina-serdar Njena.si

Martina po snemanju v šov Ljubezen na vasi, ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih – Dobrodelnost ogrela male bolnike brežiške bolnišnice

Piše: Radio Krka

Čas objave:
07.12.2020 13:03

V informativni oddaji "Krka ob enih" sem bila danes z vami Mojca Prosenc.

SVET NA KRKI:
V bolnišnicah, zdravstvenih domovih in domovih za starejše morajo od danes redno testirati zaposlene na okužbo z novim koronavirusom s hitrimi testi. Ob pojavu okužbe v ustanovi morajo zaposlene testirati vsaj enkrat tedensko, v zdravstvenih zavodih le v organizacijski enoti z okužbo, v domovih za starejše pa med vsemi, ki tam delajo.

Letošnji november je bil najtoplejši doslej, in sicer je bil za 0,8 stopinje Celzija toplejši od 30-letnega povprečja v letih od 1981 in 2010 in za 0,1 stopnje Celzija toplejši od prejšnjega rekorda.

Danes se začenja tretji del nacionalne preventivne akcije, ki bo trajala do konca leta, ko bodo policisti preverjali vožnjo pod vplivom alkohola in izvajali preizkuse s sredstvi za hitro ugotavljanje prisotnosti drog v organizmu.

KRKA DOMA:
Zaposleni na Osnovni šoli Velika Dolina v občini Brežice so skupaj s starši in krajani četrtič zapored organizirali dobrodelno akcijo pletenja in kvačkanja izdelkov za otroke, ki se zdravijo na otroškem oddelku Splošne bolnišnice Brežice. Izdelke na bolnišničnem oddelku najprej razstavijo, da si jih lahko otroci in njihovi starši, ki spremljajo otroke na zdravljenju, ogledajo in za uporabo izberejo tistega, ki jim pride najbolj prav. Ker so pletilje zelo pridne in pripravijo res veliko število pletenin, v bolnišnici razveseljujejo svoje male bolnike ves praznični december in še v začetku januarja.

Občina Mokronog-Trebelno je v sklopu projekta Medgeneracijsko ustvarjalno središče Mokronog zaključila z investicijsko-vzdrževalnimi deli in tako postavila temelje za izvedbo načrtovanih aktivnosti v prihodnjem letu. V sklopu prve faze projekta so v hiši Društva upokojencev Mokronog poskrbeli za energetsko sanacijo, ki je vključevala dodatno izolacijo in novo fasado, novo stavbno pohištvo (zunanje in notranje) in vgradnjo nove peči, novo kuhinjo, ki je pripravljena za delavnice v drugi fazi projekta, uredila sanitarije v pritličju in dva večnamenska prostora za izvedbo delavnic, izobraževanj in medgeneracijskih srečevanj. Nekdanja hiša upokojencev tako postaja Hiša medgeneracijskega ustvarjalnega središča Mokronog.

Košarkarji Krke so v tekmi 9. kroga Lige ABA premagali Koper Primorsko s 74:57. Primorci tako še vedno ostajajo brez zmage v novi sezoni, medtem ko je Krka po začetnih težavah na koncu zanesljivo dosegla tretjo zmago. Krko v petek čaka gostovanje v Splitu, pred tem pa v torek tekma slovenskega prvenstva s Triglavom.

Osrednja informativna oddaja, 7.12.2020

Krka ob enih