profimedia-0840008601 Svet24.si

Polovica slovenskih zalog žlahtne kovine je v ...

slovenska policija Svet24.si

Gruzijec peš bežal pred policisti

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Sum konflikta interesov na ministrstvu: nov zakon ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

dino-in-hrvoje, skrito-v-raju Njena.si

Ste prepoznali drugačno igro Hrvoja in Dina?

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih – Na Mirni sprejeli proračun in potrdili letne programe

Piše: Radio Krka

Čas objave:
18.12.2020 13:04

V informativni oddaji "Krka ob enih" sem bila danes z vami Mojca Prosenc.

SVET NA KRKI:
Včeraj je bilo po 5862 opravljenih testih potrjenih 1512 okužb z novim koronavirusom. Delež pozitivnih brisov je znašal 25,79 odstotka.

Vlada se je včeraj odločila, da od jutri do vključno 23. decembra sprosti izvajanje še nekaj dodatnih storitvenih dejavnosti. Nekaj izjem od prepovedi ponujanja blaga in storitev potrošnikov velja v vseh statističnih regijah, nekaj pa le v tistih z najboljšo epidemiološko sliko. Kako bo po 23. decembru, naj bi bilo znano v prihodnjih dneh.

Letošnji december je zaradi covida-19 nekoliko drugačen, kot smo ga vajeni. Da bi si pričarali nekaj običajnega predprazničnega vzdušja, se bodo nekateri zatekli tudi k uporabi pirotehnike. Ob tem zdravniki, gasilci in policisti pozivajo k varni in premišljeni uporabi.

KRKA DOMA:
Na zadnji seji v letošnjem koledarskem letu so se sešli člani in članice občinskega sveta Občine Mirna in sprejeli proračun za prihodnje leto, potrdili letne programe ter nove cene komunalnih storitev. V prihodnjem letu bo občina namenila prek javnih razpisov 11.700 evrov za socialno in zdravstveno varstvo, 29.000 evrov za šport, 25.500 evrov za kulturo ter skoraj 5.000 evrov za dejavnosti za otroke in mlade. Večje investicije v proračunu za prihodnje leto so začetek energetske sanacije stavbe, v kateri naj bi bil med drugim vrtec, izgradnja črpališča Sajenice in sanacija vodne vrtine ter prestavitev regionalne ceste R1-215 oziroma t. i. obvoznica.

Vinski sektor je eden tistih, ki ga je pandemija novega koronavirusa najbolj prizadela. Enako velja tudi za slovenske vinarje, saj se je izvoz na vrhuncu praktično ustavil, v celoti pa je zastala tudi prodaja gostinskemu in turističnemu programu. Prodaja vin je v primerjavi s prejšnjimi leti letos za 70 odstotkov nižja, pravi Jože Prus iz vinske kleti Prus, ki dodaja, da so se odločili tudi za spletno prodajo ter se usmerili v prodajo vin v določene trgovine, sicer pa so se posledično zaloge vin povečale, tako imajo poleg novega tudi še vina prejšnjega letnika.

V Kulturnem domu Krško vabijo na spletno grajsko pustolovščino "Na sledi za izgubljenim receptom z Nikom Škrlecem". Nik je med samoizolacijo pogledal preveč filmov o Indiani Jones in si je tudi sam zaželel podobne pustolovščine. Odločil se je, da bo poiskal recept, po katerem so menihi trapisti izdelovali odlične čokoladne dobrote. Otroci, mladostniki in družine se mu lahko pridružite v Spletni grajski pustolovščini: Na sledi za izgubljenim receptom in mu pomagate najti recept.


Osrednja informativna oddaja, 18.12.2020

Krka ob enih