Aleksander Lukašenko Svet24.si

KGB o dronih iz Litve, Lukašenko na zahod ...

slovenska policija Svet24.si

Gruzijec peš bežal pred policisti

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Sum konflikta interesov na ministrstvu: nov zakon ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

dino-in-hrvoje, skrito-v-raju Njena.si

Ste prepoznali drugačno igro Hrvoja in Dina?

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih - V Adrii Mobil optimisti in hkrati realisti

Piše: M.K.

Čas objave:
05.08.2020 13:05

V informativni oddaji Krka ob enih, je bila danes z vami Martina Kuplenk.

SVET NA KRKI: V Sloveniji so včeraj opravili 974 testov na okužbo z novim koronavirusom, pozitivnih je bilo 18. V bolnišnični obravnavi je 22 bolnikov, od tega so trije na intenzivni negi. Včeraj je umrl en bolnik. Do zdaj so v Sloveniji potrdili 2208 okužb s koronavirusom, umrlo je 124 bolnikov.

Zaradi povečanega števila nezakonitih migracij iz Slovenije v Italijo je vlada v Rimu napovedala, da bo v Furlanijo-Julijsko krajino na mejo s Slovenijo poslala dodaten kontingent vojakov. S tem se bodo odzvali na poziv deželnih oblasti, da je treba bolje nadzorovati manjše mejne prehode s Slovenijo.

KRKA DOMA: Sinoči okoli pol osmih zvečer, je občino Krško zajelo močno neurje z dežjem. Meteorna voda je poplavila več cestišč in stanovanjskih objektov ter sprožila več zemeljskih plazov. Posredovali so krški poklicni gasilci, ter gasilci iz prostovoljnih društev Leskovec, Krško in Veliki Trn, ki so črpali vodo iz objektov in prekrili zemeljski plaz s folijo. V naselju Velika Loka, v občini Trebnje je ob 18. uri veter odkril streho stanovanjskega objekta. 20 minut pred 18. uro pa je pri naselju Velika Ševnica v občini Trebnje zemeljski plaz zaprl del ceste. Delavci komunalnega podjetja iz Trebnjega so odstranili zemljino in očistili cestišče.

Zdravstveno osebje na internističnem in anesteziološkem oddelku splošne bolnišnice v Šempetru pri Gorici opozarja na neustrezna ravnanja in odločitve vodstva ustanove glede negovalnega oddelka za covid-19. Moti jih predvsem, da osebje in bolniki niso strogo ločeni od okužb z novim koronavirusom. Negovalne oddelke za začasno nameščanje okuženih oskrbovancev domov za starejše so vzpostavili v štirih bolnišnicah. Poleg šempetrske in novomeške bolnišnice tudi v Univerzitetnem kliničnem centru (UKC) Ljubljana in UKC Maribor. Iz novomeške bolnišnice so sporočili, da bodo kader za negovalni oddelek za covid-19 zagotovili s prerazporeditvijo z drugih delovišč in da je pri njih vse strogo ločeno v stari interni bolnišnici. 

V novomeški Adrii Mobil so glede razpleta pandemije novega koronavirusa in tržnega odziva nanjo optimisti in hkrati realisti. Do konca leta nameravajo sicer delno nadoknaditi spomladanski izpad proizvodnje, je napovedala generalna direktorica Sonja Gole. Čeprav so v Adrii Mobil med prvimi podjetji v Sloveniji vnovič zagnali proizvodni proces, vsega izpada ne bodo mogli nadomestiti. Po ocenah jim bo pandemija pri poslovnih načrtih povzročila približno 10-odstotni padec, a ostajajo optimistični. 

VREME ZA REGIJO
Dežurna vremenoslovka z Agencije za okolje Veronika Hladnik napoveduje, da se bo razjasnilo in ogrelo. 

Več v oddaji Krka ob enih

Krka ob enih, 05.08.2020

Informativna oddaja Radia Krka ob 13.uri