dvojčici Dobra karma

Psihološki test: postavljate trdne ali krhke ...

5_miha perat Svet24.si

FOTO: Miha Perat uspešno okreva po operaciji

_PPZ8368 Reporter.si

Aleksandra Pivec bi morala oditi že včeraj, ne ...

komen, polave Svet24.si

FOTO: Voda zalila prvo nadstopje gradu Štanjel, ...

01c863dd494d6a0448555e3498fbd7dc Necenzurirano

Ventilatorje prodali Orbanu na dan izbruha afere

will-smith, jason-derulo Odkrito.si

Will Smith ostal brez zob

Zala Kralj in Gašper Šantl 3 Njena.si

Zalo Kralj zavrnili zaradi 'neustrezne' postave

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih – Zaprta DSO Metlika in obe regijski bolnišnici

Piše: Radio Krka/R.M.

Čas objave:
13.07.2020 13:05

V informativni oddaji "Krka ob enih" je bila danes z vami Renata Mikec.

SVET NA KRKI: Zaradi nevarnosti okužbe z novim koronavirusom so za obiskovalce vnovič zaprli domova starejših občanov v Hrastniku in Metliki. V Hrastniku so namreč minuli konec tedna potrdili okužbo pri eni od zaposlenih, v Metliki pa so se za ta ukrep odločili zaradi pojava nove okužbe v občini.

Dijaki in vsi ostali, ki so splošno maturo opravljali v spomladanskem roku, bodo danes seznanjeni z doseženim uspehom. Svoje rezultate pri posameznih predmetih lahko s pomočjo šifre na spletu pogledajo do srede, ugovori na izračun ocene pa so možni do četrtka.

KRKA DOMA: Delničarji Krke so na nedavni skupščini potrdili sklep o izplačilu dividend v višini 4,25 evra bruto na delnico, kar je za tretjino več kot lani. Ob seznanitvi s spodbudnimi polletnimi podatki o poslovanju so imenovali tudi štiri nove nadzornike.

Glede na splošno poslabšanje epidemiološkega stanja v zvezi s covidom-19 v Sloveniji, so obiski pacientov v Splošni bolnišnici Novo mesto do nadaljnjega prepovedani. Tako kot tudi v brežiški bolnišnici. Zaradi pojava nove okužbe v Občini Metlika pa so zaprli tudi metliški dom starejših občanov. Do nadaljnjega so tako onemogočeni tudi obiski.

V Lamutovem likovnem salonu Galerije Božidarja Jakca v Kostanjevici na Krki, je na ogled gostujoča razstava Prenavljamo!!!, ki so jo v ljubljanskem Muzeju za arhitekturo in oblikovanje pripravili lani. Razstava izpostavlja pomen sodelovanja, potrebnega za to, da stavbe, ki so preživele prvotno rabo, lahko vnovič oživijo. Predstavlja prenovljene zgradbe v Sloveniji, ki so nepogrešljiv del zgodovine mest in naselij ter nosilec lokalne ali celo nacionalne identitete. Razstava je na ogled do 13. septembra.

Podrobneje o vsem v oddaji »Krka ob enih«.

Krka ob enih, 13.07.2020

Osrednja informativna oddaja