Aleksander Lukašenko Svet24.si

KGB o dronih iz Litve, Lukašenko na zahod ...

slovenska policija Svet24.si

Gruzijec peš bežal pred policisti

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Sum konflikta interesov na ministrstvu: nov zakon ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

dino-in-hrvoje, skrito-v-raju Njena.si

Ste prepoznali drugačno igro Hrvoja in Dina?

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih – Zaprta DSO Metlika in obe regijski bolnišnici

Piše: Radio Krka/R.M.

Čas objave:
13.07.2020 13:05

V informativni oddaji "Krka ob enih" je bila danes z vami Renata Mikec.

SVET NA KRKI: Zaradi nevarnosti okužbe z novim koronavirusom so za obiskovalce vnovič zaprli domova starejših občanov v Hrastniku in Metliki. V Hrastniku so namreč minuli konec tedna potrdili okužbo pri eni od zaposlenih, v Metliki pa so se za ta ukrep odločili zaradi pojava nove okužbe v občini.

Dijaki in vsi ostali, ki so splošno maturo opravljali v spomladanskem roku, bodo danes seznanjeni z doseženim uspehom. Svoje rezultate pri posameznih predmetih lahko s pomočjo šifre na spletu pogledajo do srede, ugovori na izračun ocene pa so možni do četrtka.

KRKA DOMA: Delničarji Krke so na nedavni skupščini potrdili sklep o izplačilu dividend v višini 4,25 evra bruto na delnico, kar je za tretjino več kot lani. Ob seznanitvi s spodbudnimi polletnimi podatki o poslovanju so imenovali tudi štiri nove nadzornike.

Glede na splošno poslabšanje epidemiološkega stanja v zvezi s covidom-19 v Sloveniji, so obiski pacientov v Splošni bolnišnici Novo mesto do nadaljnjega prepovedani. Tako kot tudi v brežiški bolnišnici. Zaradi pojava nove okužbe v Občini Metlika pa so zaprli tudi metliški dom starejših občanov. Do nadaljnjega so tako onemogočeni tudi obiski.

V Lamutovem likovnem salonu Galerije Božidarja Jakca v Kostanjevici na Krki, je na ogled gostujoča razstava Prenavljamo!!!, ki so jo v ljubljanskem Muzeju za arhitekturo in oblikovanje pripravili lani. Razstava izpostavlja pomen sodelovanja, potrebnega za to, da stavbe, ki so preživele prvotno rabo, lahko vnovič oživijo. Predstavlja prenovljene zgradbe v Sloveniji, ki so nepogrešljiv del zgodovine mest in naselij ter nosilec lokalne ali celo nacionalne identitete. Razstava je na ogled do 13. septembra.

Podrobneje o vsem v oddaji »Krka ob enih«.

Krka ob enih, 13.07.2020

Osrednja informativna oddaja