1_10_300_posvetlit Svet24.si

Jan Plestenjak mu je podaril 3000 evrov vredno ...

Mladen Grdović Svet24.si

VIDEO: Mladen Grdović v Marezigah omagal na odru

18418X0073 Necenzurirano

Kako so nam ugrabili razpravo o prihodnosti ...

polwe20220513133644__DAX8337 Reporter.si

V SDS ni več nikogar, ki bi sprožil razpravo o ...

guberac jk Ekipa24.si

Po sledi škandala! Bodo Koprčani sploh igrali ...

Popevka 2022 Odkrito.si

Poglejte, kdo vse bo prepeval na Popevki 2022!

doncic Ekipa24.si

Dončić silovito začel drugo tekmo finala ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih: Gradili bodo OŠ Loka

Piše: R.K.

Čas objave:
19.11.2021 13:14

V informativni oddaji "Krka ob enih" sem bila danes z vami Ajda Vesel.

SVET NA KRKI
Vlada je danes potrdila predlog zakona o dodatnih ukrepih za preprečevanje epidemije in omilitev njenih posledic. Po njem se bo najbolj ranljivim skupinam izplačal poseben dodatek, je napovedal finančni minister Andrej Šircelj. Vlada predlaga tudi podaljšanje veljavnosti turističnih bonov do 30. junija 2022. Vlada predlaga tudi sistem odškodnin za osebe, ki jim je zaradi cepljenja proti covidu-19 nastala škoda na zdravju.

Mariborski kriminalisti so v dalj časa trajajoči mednarodni preiskavi prišli na sled mednarodni hudodelski združbi, ki se je ukvarjala z nezakonitimi prevozi tujcev iz Hrvaške in Madžarske preko Slovenije v Avstrijo oz. Italijo. Na območju Slovenije so prijeli pet osumljencev, zoper njih je bil odrejen pripor. Vodjo združbe so prijeli na Poljskem.


KRKA DOMA


Vladna služba za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je Mestni občini Novo mesto za ureditev stanovanj in prostorov za nepridobitno dejavnost v Novem mestu odobrila 720.000 evrov podpore Evropskega sklada za regionalni razvoj. Gre za projekt ureditve stanovanj na Glavnem trgu, s katerim želi novomeška občina prispevati k oživiti mestnega jedra. Mestna občina Novo mesto do prenovila dobrih 1600 kvadratnih metrov neto površin stavbe v treh etažah, 8 najemnih stanovanj in pritlične prostore za nepridobitno dejavnost. S tem bo vzpostavila pogoje sodobnega bivanja, sanirala degradirano stavbo in "z novimi vsebinami in prebivalci" oživila mesto. Projekt bo končan predvidoma v drugi polovici prihodnjega leta, je dodala.

Državni zbor je sprejel dopolnilni predlog k državnem proračunu, v katerem je Občini Črnomelj namenjenih 6,95 milijona evrov za težko pričakovano gradnjo Osnovne šole Loka v Črnomlju. V naslednjem letu se bo pričela gradnja nove šole kar bo ena izmed največjih investicij v šolstvo v Beli krajini in v Sloveniji. Celotna investicija bo znašala okoli 12 milijonov evrov.

V Sevnici v teh dneh obeležujejo 150-letnico poslopja Glasbene šole Sevnica. Ta visok jubilej je še posebej slovesen, saj se šola ponaša s prenovljeno zunanjostjo. Prej obstoječo ploščad pred šolo je zamenjala armiranobetonska konstrukcija v dveh nivojih, na vrhnji za klopi in parkirna mesta za kolesa, v kletni etaži so enotno urejene drvarnice. Drugi del projekta celovite ureditve pa je bila izvedba fasade ter ureditev okolice in odvodnjavanja pri šoli. Projekta je Občina Sevnica, ustanoviteljica glasbene šole, izvajala v drugi polovici leta, zanju pa je iz občinskega proračuna skupaj namenila okrog 200 tisoč evrov.