Aleksander Lukašenko Svet24.si

KGB o dronih iz Litve, Lukašenko na zahod ...

slovenska policija Svet24.si

Gruzijec peš bežal pred policisti

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Sum konflikta interesov na ministrstvu: nov zakon ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

Krka ob enih – Prenova Ulice Slavka Gruma in gradnja kolesarske povezave z Bršljinom

Piše: Radio Krka

Čas objave:
24.12.2021 13:04

V informativni oddaji "Krka ob enih" sem bila danes z vami Mojca Prosenc.

SVET NA KRKI:
Začetek božično-novoletnih praznikov bodo pospremili novi ukrepi za zajezitev širjenja okužb s koronavirusom. Skrajšuje se veljavnost testiranja pri pogoju PCT in omejuje število udeležencev na javnih kulturnih in športnih prireditvah. Na nocojšnji božični večer, pa tudi na silvestrovo, bo dovoljeno zasebno zbiranje oseb iz do treh gospodinjstev.

Šolarji bodo danes opravili še zadnje šolske obveznosti v tem letu. Jutri se namreč zanje začenjajo božično-novoletne počitnice, na katerih bodo uživali devet dni. K pouku se bodo znova vrnili v ponedeljek, 3. januarja.

V podjetju v Ribnici je včeraj nekaj pred 11. uro prišlo do nesreče pri delu. Delavec je napačno uporabil stroj, ki ga je upravljal, pri tem pa ga je kovinski del cevi udaril po glavi. V nesreči je dobil tako hude poškodbe, da je kljub takojšnji zdravniški pomoči na kraju umrl.

KRKA DOMA:
V Novem mestu se bo kmalu začela prenova Ulice Slavka Gruma in gradnja kolesarske povezave z Bršljinom. Gre za gradnjo oziroma ureditev 700-metrske kolesarske steze, na Ulici Slavka Gruma pa bo potekala tudi popolna prenova komunalne infrastrukture. Dela nameravajo začeti kmalu po novem letu.

Na predvečer božiča bodo po cerkvah potekale polnočnice, številni na sveti večer pred polnočnicami postavijo jaslice in okrasijo božično drevesce. Premišljujmo skrivnost Božiča v luči drže pastirjev, v božični poslanici med drugim pravi novomeški škof msgr. Andrej Saje. Lep božič vam želimo, celotni poslanici novomeškega škofa pa lahko prisluhnete na naši spletni strani.

V letošnjem letu je bil Tončkov dom na Lisci posodobljen s številnimi pridobitvami, prenovo namestitvenih kapacitet, ureditvijo fasade, zamenjavo kotlovnice. Z zaključevanjem leta pa so bile v teh dneh izvedene še zaključne ureditve pred objektom, z asfaltacijo dovozne ploščadi in parkirišča. Tako bo prihod do Tončkovega doma na Lisci tudi za vse tiste, ki se ne odločijo za katero od številnih planinskih poti, še bolj celovito urejen.

Osrednja informativna oddaja, 24.12.2021

Krka ob enih