profimedia-0840008601 Svet24.si

Polovica slovenskih zalog žlahtne kovine je v ...

slovenska policija Svet24.si

Gruzijec peš bežal pred policisti

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Sum konflikta interesov na ministrstvu: nov zakon ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Kronika Novo mesto

Na Obrežju prijeli tatu avtomobila in goriva

Piše: R.K.

Čas objave:
06.07.2021 16:53

Na mejnem prehodu Obrežje so danes prijeli voznika, ki je vozil v Franciji ukradeno vozilo, poleg tega je na enem od naših avtocestnih postajališč ukradel gorivo. Prav tako je osumljenec v avtomobilu prevažal mladoletno osebo, ki so jo iskali zaradi izročitve skrbstvenemu organu.

Na mejnem prehodu Obrežje je skušal državo zapustiti voznik ukradenega avtomobila znamke Peugeot francoskih registrskih oznak. Po opravljeni mejni kontroli so policisti ugotovili, da je bil avtomobil ukraden v Franciji. V nadaljnji preiskavi se je pokazalo, da je osumljenec, sicer 34-letni državljan Romunije, v dopoldanskih urah na enem od naših avtocestnih postajališč v vozilo natočil gorivo in odpeljal, ne da bi zanj plačal. Prav tako je osumljenec v vozilu prevažal mladoletno osebo, ki so jo iskali zaradi izročitve skrbstvenemu organu. To so namestili v ustrezno ustanovo. Policisti so ukraden avtomobil zasegli, tatu pa bodo s kazensko ovadbo privedli k preiskovalnemu sodniku.

Tatvina
V Kanižarici so neznanci iz ograjenega skladiščnega prostora odtujil okoli 700 kg odpadnih električnih vodnikov.

Med 2. 7. in 5. 7. je na območju Vrčic nekdo vlomil v rezervoar delovnega stroja in iztočil ter odtujil med 250 in 300 litrov goriva.



Nezakoniti prehodi državne meje
Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Krašnjega vrha (PP Metlika) izsledili in prijeli dva državljana Alžirije, ki sta nezakonito prestopila državno mejo.

Policisti Policijske uprave Novo mesto so sicer intervenirali v 66-ih nujnih
primerih in na številko 113 prejeli 224 klicev. Obravnavali so štiri prometne nesreče, v katerih je nastala premoženjska škoda, in v Brežicah zasegli avtomobil kršiteljici cestno prometnih predpisov, ki ni imela veljavnega vozniškega dovoljenja. Posredovali so zaradi desetih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj poškodovanja tuje stvari, vloma in tatvin. Posredovali so zaradi kurjenja v naravnem okolju in nezakonitih prehodov državne meje.