Aleksander Lukašenko Svet24.si

KGB o dronih iz Litve, Lukašenko na zahod ...

slovenska policija Svet24.si

Gruzijec peš bežal pred policisti

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Sum konflikta interesov na ministrstvu: nov zakon ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

dino-in-hrvoje, skrito-v-raju Njena.si

Ste prepoznali drugačno igro Hrvoja in Dina?

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Kronika Ljubljana

Policija svari pred tatvinami na gradbiščih in vlomi v delovna vozila

Piše: STA

Čas objave:
13.03.2021 12:05

Policija svari pred tatvinami na gradbiščih in vlomi v delovna vozila. Vrednejših predmetov ne smemo puščati na vidnih mestih v vozilih, odklenjenih delavnicah, skladiščih ali nezavarovanih gradbiščih. Lastniki dostavnih in delovnih vozil pa naj poskrbijo za dodatno varovanje, so zapisali na Policijski upravi Ljubljana.

Vozil ne puščajmo odklenjenih, v primeru, če se ne moremo izogniti prevažanju vrednejšega orodja, pa je priporočljiva uporaba alarmnih sistemov. Na gradbiščih naj bo vrednejše orodje vedno varno shranjeno v primernih in varovanih prostorih. Vedno je treba preveriti, ali so vsa vrata in okna prostorov, tudi garažno okno, okno WC, vrata delavnic in kontejnerjev, dobro zaprta.

Ključev ne smemo puščati v bližini prostorov, saj so tako dostopni tudi vlomilcu. Tehnični predmeti in orodje naj ne bodo vidni od zunaj, lestve, zaboje in smetnjake v bližini stavb pa pospravimo, ker bi vlomilcu omogočili lažji vstop v hišo, delavnico ali skladišče. Priporočljive so tudi druge oblike varovanja, denimo videonadzorni sistem, alarmi in varnostne službe, so našteli.


V primeru kaznivega dejanja naj si oškodovanec ali priča dobro zapomni ali takoj zapiše predvsem videz sumljivega človeka in njegove značilnosti, prav tako pa tudi registrsko številko, barvo, znamko in tip njegovega vozila in smer pobega. Zunanjosti in notranjosti vozila se ne sme dotikati, ker bi tako lahko uničil sledi storilca.

Če pride do vloma v vozilo ali prostore, je treba takoj poklicati policijo. Do njenega prihoda ne smemo ničesar premikati ali pospravljati, da ne bi uničili koristnih sledi, ki bi lahko pomagale pri odkritju storilca.

Ljubljanski policisti so enega takih vlomov obravnavali v soboto dopoldne na območju Šiške v Ljubljani, kjer sta neznanca vlomila v kombi in vzela ročno orodje v vrednosti približno 500 evrov. Enega od osumljencev so v sredo ustavili na območju Ljubljane zaradi cestno prometnih prekrškov. Registrske tablice na vozilu so bile ukradene, 43-letni Ljubljančan pa je bil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Policisti so ugotovili, da je utemeljeno osumljen tako tatvine v Šiški kot še ene tatvine orodja na območju Most. Tudi pri hišni preiskavi so našli večinoma ročno električno in baterijsko orodje, za katerega sumijo, da izvira iz podobnih tatvin na gradbiščih ter iz gradbenih kontejnerjev in vozil na širšem območju Ljubljane.