Aleksander Lukašenko Svet24.si

KGB o dronih iz Litve, Lukašenko na zahod ...

slovenska policija Svet24.si

Gruzijec peš bežal pred policisti

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Sum konflikta interesov na ministrstvu: nov zakon ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Kronika Novo mesto

Policisti čez vikend obravnavali 18 prometnih nesreč

Piše: R.K.

Čas objave:
17.08.2021 06:00

Od petka zjutraj pa do ponedeljka zjutraj so policisti na številki 113 sprejeli 701 klic, od tega je bilo 191 primerov takšnih, ki so zahtevali posredovanje policije. Največ klicev je bilo povezanih s prometno varnostjo.

Policisti so obravnavali 18 prometnih nesreč z materialno škodo, od tega je bilo 10 nesreč povezanih s povoženo divjadjo. V Zburah je v nedeljo zjutraj padel 29-letni voznik neregistriranega motornega kolesa iz okolice Novega mesta in se pri tem lažje poškodoval. Po prvih ugotovitvah policistov je bil razlog nesreče neprilagojena hitrost. Skoraj sočasno se je prometna nesreča zgodila tudi v Leskovcu pri Krškem. Tam je 78-letna voznica pri
zavijanju desno spregledala 64-letno voznico električnega skiroja. Voznica skiroja se je v nesreči lažje poškodovala.

V soboto zvečer je 21-letni voznik osebnega avtomobila trčil v 48-letno kolesarsko, ki je peljala od Župelevca proti Bukošku, kolo pa naj bi bilo med vožnjo neosvetljeno.

Policisti so med vikendom obravnavali pet kršitev javnega reda in miru v zasebnem prostoru in 19 kršitev javnega reda in miru na javnem kraju.

V soboto popoldne so sevniški policisti opravili pogled kraja vloma v zidanico v Trščini. Neznani storilec je iz zidanice vzel starejši moto kultivator Gorenja Muta z rotacijsko kosilnico, ki naj bi bila vredna okoli 200 evrov.

V noči iz sobote na nedelje so vlomili v hiši v Gorenjih Dolah, pregledali prostore a kot kaže nič odnesli.



Mejne zadeve in tujci
V petek so policisti iz Črnomlja na Vrčicah prijeli 5 državljanov Pakistana, v nedeljo zjutraj pa še 8 državljanov Bangladeša.

V soboto zjutraj so nad Dobličko Goro prijeli državljana Pakistana, zvečer pa še dva. Nekaj pred polnočjo so brežiški policisti v Rigoncah prijeli 5 državljanov Afganistana.

Brežiški policisti so v nedeljo dopoldne v bližini naselja Mihalovec prijeli državljana in državljanko Iraka, ki sta državno mejo prestopila na nezakonit način, v noči iz nedelje na ponedeljek pa dva državljana Irana v okolici Mosteca.

V nedelji zvečer je vodnik službenega psa v sodelovanju s policisti iz Novega mesta in Šentjerneja v Zagradu pri Otočcu prijeli štiri državljane Maroka in državljana Alžirije.