finska premierka Svet24.si

Finska premierka, kljub koronavirusu, v nočnem ...

princ harry, pleša, Svet24.si

Princ Harry z zgrešeno izjavo poskrbel za ...

paris Svet24.si

FOTO: V mrazu se borijo za preživetje v šotorih ...

vrtovec kosorok Reporter.si

Sekretarjeva naveza z agentom Udbe: Blaž ...

por43525BOR_6937 Necenzurirano

Skrivnost 12 milijonov z Madžarske za ...

špela-grošelj Odkrito.si

Špela Grošelj - Nič več samska?!

gajser mm Ekipa24.si

NOVA TRAGEDIJA v Avstriji! Športni svet ...

Kronika Novo mesto

Utrujenega voznika izločili iz prometa

Piše: PU Novo mesto, A.D.

Čas objave:
14.08.2018 12:10

Danes ponoči je voznik, ki je vozil po avtocesti v smeri proti Obrežju, opozoril policiste na nezanesljivo in nevarno vožnjo voznika kombiniranega vozila, ki naj bi po avtocesti vozil okoli 50 km/h in z vozilom vijugal po prehitevalnem in voznem pasu.

Novomeški prometniki so voznika ustavili pri počivališču Zaloke. Ugotovili so, da je bil vzrok nezanesljive vožnje državljana Bolgarije utrujenost, zato so ga izločili iz prometa, svetovali
so mu počitek in izrekli opozorilo.

V Tribučah poškodovan mopedist
Včeraj okoli 14.30 ure so bili črnomaljski policisti obveščeni o prometni nesreči z udeležbo voznika osebnega avtomobila in voznika mopeda v Tribučah. Opravili so ogled, zbrali obvestila in ugotovili, da je nesrečo povzročil 61-letni voznik mopeda, ki je zaradi izsiljevanja prednosti trčil v 54-letnega voznika mopeda. Lažje poškodovanega mopedista so reševalci odpeljali v bolnišnico.

Padec motorista pri Dolenjem Mokrem Polju


Včeraj, nekaj po 17. uri se je zgodila prometna nesreča na cesti Novo mesto - Šentjernej, pri Dolenjem Mokrem Polju. Šentjernejski policisti so ugotovili, da je 28-letni motorist v ovinku zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom in padel. Reševalci so v bolnišnico odpeljali 27-letno potnico na motorju, ki se je v nesreči lažje poškodovala.
Povzročitelju nesreče so policisti izdali plačilni nalog.

Kršitelju zasegli avto 
Policisti PP Metlika so včeraj popoldne med kontrolo prometa v okolici Metlike z uporabo modrih luči ustavljali voznika osebnega avtomobila Volkswagen golf. Voznik znakov policistov ni upošteval, s pospešeno hitrostjo je nadaljeval z vožnjo proti Semiču, kjer je ustavil vozilo in peš pobegnil. Kasneje so policisti v Semiču ustavili kršitelja, ki je nadaljeval z vožnjo. Med
postopkom so ugotovili, da 33-letni voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Vozil je neregistriran in nezavarovan avtomobil, na katerem so bile nameščene registrske tablice, ki pripadajo drugemu vozilu. Kršitelj je vozil pod vplivom alkohola, v litru izdihanega zraka je imel 0,96 miligramov alkohola. Avtomobil so mu zasegli in o številnih kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče. Zakon o pravilih cestnega prometa, Zakon o voznikih in Zakon o motornih vozilih za omenjene kršitve določajo globo v višini 3.700 evrov.