Aleksander Lukašenko Svet24.si

KGB o dronih iz Litve, Lukašenko na zahod ...

slovenska policija Svet24.si

Gruzijec peš bežal pred policisti

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Sum konflikta interesov na ministrstvu: nov zakon ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Kronika

V nesreči poškodovana voznica

Piše: R.K.

Čas objave:
15.03.2022 11:30

Policisti Policijske uprave Novo mesto so včeraj intervenirali v 60 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 212 klicev.

Obravnavali so prometno nesrečo s hudimi telesnimi poškodbami, prometno nesrečo, v kateri se je udeleženec lažje poškodoval in pet prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Posredovali so zaradi 17-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj nasilja v družini, lahke telesne poškodbe, poškodovanja tuje stvari in tatvin. Posredovali so zaradi nesreč pri delu, požarov in nezakonitih prehodov državne meje.

V nesreči poškodovana voznica

Nekaj po 15. uri se je zgodila prometna nesreča v naselju Anže na območju PP Krško. Policisti so ugotovili, da je za nesrečo odgovorna 37-letna voznica, ki je zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo izgubila oblast nad vozilom in trčila v kmetijski traktor, ki ga je vozil 44-letni voznik. Lažje poškodovano voznico so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Policisti so ji zaradi kršitve cestno prometnih predpisov izdali plačilni nalog.

OSTALE ZADEVE

Požar

O požaru na območju Zgornje Pohance so bili brežiški policisti obveščeni okoli 13.30. Ugotovili so, da je moški v bližini hleva zažgal folijo z ostanki sena in pred pogasitvijo zapustil požarišče. Ogenj se je zaradi vetra razširil na kombinirano vozilo in proti gozdu. Požar v neposredni bližini hleva in stanovanjske hiše so gasilci še pravočasno omejili in pogasili, po prvih ocenah je nastalo za okoli 10.000 evrov škode. Policisti nadaljujejo s preiskavo in ugotavljanjem okoliščin kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti.

Razglašena je velika požarna ogroženost

Na območju države je razglašena velika požarna ogroženost. V naravnem okolju je poleg požiganja in odmetavanja gorečih ali drugih predmetov ali snovi, ki lahko povzročijo požar, prepovedano tudi kuriti, kuriti kresove, požigati na območjih ob infrastrukturnih objektih, izven pozidanih površin uporabljati predmete, naprave ali izvajati aktivnosti, ki lahko povzročijo požar ter izvajati ognjemete. V času visoke požarne ogroženosti bodo nadzor poleg pristojnih z Inšpektorata RS za varstvo pred naravnimi in drugimi nesrečami izvajali tudi policisti in dosledno ukrepali zoper vse, ki prepovedi ne bodo upoštevali.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Slovenske vasi izsledili in prijeli državljana Gane, državljanko Kameruna ind državljana Toga, pri Obrežju pet državljanov Gambije in državljana Senegala in pri Drnovem tri državljane Malija. Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni.