profimedia-0840008601 Svet24.si

Polovica slovenskih zalog žlahtne kovine je v ...

slovenska policija Svet24.si

Gruzijec peš bežal pred policisti

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Kronika

V nesreči pri Fari poškodovan otrok

Piše: R.K.

Čas objave:
28.06.2021 20:28

Ob 17.02 se je v bližini naselja Fara v občini Kostel zgodila prometna nesreča, v kateri se je poškodoval otrok. Posredoval je helikopter Slovenske vojske z dežurno ekipo HNMP na krovu in prepeljal ponesrečenega v UKC Ljubljana. Mesto pristanka helikopterja so zavarovali gasilci PGD Fara.


Ob 14.08 je v ulici Stražna v Novem mestu lastnikom pri vzdrževalnih delih v vodnjaku postalo slabo. Gasilci GRC Novo mesto so z vrvno tehniko dve osebi potegnili iz vodnjaka, od katerih je bila ena v nezavesti. Reševalci nujne medicinske pomoči ZD Novo mesto pa so tri osebe prepeljali v Splošno bolnišnico Novo mesto.

Ob 9.21 je krajan v potoku Sušica pri Dolenjskih Toplicah opazil poginule ribe. Poginile so zaradi pomanjkanja vode v potoku. O dogodku so bili obveščeni člani Ribiške družine Novo mesto.



Ob 7.56 je na Avtocesti Višnja Gora–Grosuplje osebno vozilo zapeljalo s ceste in se prevrnilo. Posredovali so gasilci GB Ljubljana, Grosuplje in Stična, ki so zavarovali kraj nesreče, nudili pomoč poškodovanim z imobilizacijo do prihoda reševalcev, odklopili akumulator na vozilu ter posuli iztekle motorne tekočine. Reševalci so v bolnišnico prepeljali dve odrasli osebi in dva otroka.

Ob 3.49 je v Rakovniku pri Birčni vasi, občina Novo mesto, gorelo zapuščeno osebno vozilo. Gasilci GRC Novo mesto in PGD Lakovnice so pogasili goreče vozilo, ki je bilo v požaru uničeno. Vzrok požara in okoliščine bodo raziskale pristojne službe.