nemška policija, splošna, kraj zločina Svet24.si

Ljubosumni mož zadavil ženo, nato organiziral ...

Mateja Logar Svet24.si

Zapirala bi tudi Logarjeva, a le prostovoljno

wholefoods Svet24.si

VIDEO: To so količine hrane, ki jih stran mečejo...

katja jagodic Reporter.si

Odvetnik: Starši po cepljenju umrle Katje lahko ...

rok snežič Necenzurirano

Nova24TV zagnali z gotovino iz mreže za pranje ...

kmetija Njena.si

Nina odstopa od igre, hoče domov

skender kosic Ekipa24.si

Ni mogel verjeti! Glejte, kaj je Kosić po koncu ...

Kronika Metlika, Sevnica, Šentjernej

V Sevnici z avtom zbil peško, v Kapljišču kolesar trčil v avto

Piše: R.K.

Čas objave:
10.09.2021 21:31

Ob 16.12 je v Naselju heroja Maroka v Sevnici voznik osebnega vozila zbil peško. Gasilci PGD Sevnica so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulator na vozilu, pomagali pri oskrbi ponesrečene in prenosu do reševalnega vozila, posuli razlite motorne tekočine z vpojnimi sredstvi in nudili pomoč Policiji pri usmerjanju prometa. Reševalci NMP Sevnica so poškodovano osebo prepeljali v UC Brežice.

Še pred tem, ob 14.12, sta na Trgu svobode v Sevnici trčili dve osebni vozili. Gasilci PGD Sevnica so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulator na vozilu, pomagali pri oskrbi ponesrečenca in prenosu do reševalnega vozila, posuli cestišče z vpojnimi sredstvi in nudili pomoč Policiji pri usmerjanju prometa. Reševalci NMP Sevnica so poškodovano osebo prepeljali v ZD Sevnica. Dežurni cestnega podjetja so počistili cestišče.

Nesreče z nevarnimi snovmi
Ob 11.40 je v Mršeči vasi v občini Šentjernej v reko Krko iz poškodovanega rezervoarja iztekal oljni dodatek za motorna vozila. Gasilci GRC Novo mesto in PGD Šentjernej


so postavili lovilnike zaves in pivnike, katere bodo odstranili tokom jutrišnjega dne. Na kraju
dogodka je posredoval dežurni delavec iz podjetja Drava vodnogospodarsko podjetje Ptuj. O
onesnaženju je bila obveščena tudi Ribiška družina Novo mesto.


Nesreče v cestnem prometu
Ob 14.06 je v naselju Mršeča vas voznik s tovornim vozilom zapel v most in predrl rezervoar za gorivo. Gasilci GRC Novo mesto in PGD Šentjernej so preprečili iztekanje goriva in prečrpali okoli 200 litrov nafte v sode ter z vpojnimi sredstvi posuli izteklo gorivo.

Ob 16.18 je na cesti Gradac—Krasinec pri naselju Kapljišče v občini Metlika kolesar trčil v osebno vozilo. Gasilci PGD Črnomelj so zavarovali kraj nesreče in pomagali reševalcem pri prenosu poškodovanega do reševalnega vozila. Reševalci nujne medicinske pomoči ZD Metlika so na kraju oskrbeli poškodovanega kolesarja in ga odpeljali v Splošno bolnišnico Novo mesto.