ukrajinski vojak Svet24.si

Na Putinovi televiziji spregovoril o ruskem ...

balkon Svet24.si

Mlada družina iz okolice Celja bi zaradi napake ...

sds Necenzurirano

To so financerji SDS iz državnega gospodarstva

caks tonin Reporter.si

Bleferji Domovine: epidemija tretjerazrednih ...

arlington police Ekipa24.si

Policija brez milosti do Luke Dončića! Poglejte,...

struna Njena.si

Ljubezen po domače: Jure Struna po šovu našel ...

luka doncic Ekipa24.si

Srbi so Luki Dončiću pripisali, da igra kot ...

Kronika Metlika, Sevnica, Šentjernej

V Sevnici z avtom zbil peško, v Kapljišču kolesar trčil v avto

Piše: R.K.

Čas objave:
10.09.2021 21:31

Ob 16.12 je v Naselju heroja Maroka v Sevnici voznik osebnega vozila zbil peško. Gasilci PGD Sevnica so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulator na vozilu, pomagali pri oskrbi ponesrečene in prenosu do reševalnega vozila, posuli razlite motorne tekočine z vpojnimi sredstvi in nudili pomoč Policiji pri usmerjanju prometa. Reševalci NMP Sevnica so poškodovano osebo prepeljali v UC Brežice.

Še pred tem, ob 14.12, sta na Trgu svobode v Sevnici trčili dve osebni vozili. Gasilci PGD Sevnica so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulator na vozilu, pomagali pri oskrbi ponesrečenca in prenosu do reševalnega vozila, posuli cestišče z vpojnimi sredstvi in nudili pomoč Policiji pri usmerjanju prometa. Reševalci NMP Sevnica so poškodovano osebo prepeljali v ZD Sevnica. Dežurni cestnega podjetja so počistili cestišče.

Nesreče z nevarnimi snovmi
Ob 11.40 je v Mršeči vasi v občini Šentjernej v reko Krko iz poškodovanega rezervoarja iztekal oljni dodatek za motorna vozila. Gasilci GRC Novo mesto in PGD Šentjernej


so postavili lovilnike zaves in pivnike, katere bodo odstranili tokom jutrišnjega dne. Na kraju
dogodka je posredoval dežurni delavec iz podjetja Drava vodnogospodarsko podjetje Ptuj. O
onesnaženju je bila obveščena tudi Ribiška družina Novo mesto.


Nesreče v cestnem prometu
Ob 14.06 je v naselju Mršeča vas voznik s tovornim vozilom zapel v most in predrl rezervoar za gorivo. Gasilci GRC Novo mesto in PGD Šentjernej so preprečili iztekanje goriva in prečrpali okoli 200 litrov nafte v sode ter z vpojnimi sredstvi posuli izteklo gorivo.

Ob 16.18 je na cesti Gradac—Krasinec pri naselju Kapljišče v občini Metlika kolesar trčil v osebno vozilo. Gasilci PGD Črnomelj so zavarovali kraj nesreče in pomagali reševalcem pri prenosu poškodovanega do reševalnega vozila. Reševalci nujne medicinske pomoči ZD Metlika so na kraju oskrbeli poškodovanega kolesarja in ga odpeljali v Splošno bolnišnico Novo mesto.