profimedia-0840008601 Svet24.si

Polovica slovenskih zalog žlahtne kovine je v ...

slovenska policija Svet24.si

Gruzijec peš bežal pred policisti

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Sum konflikta interesov na ministrstvu: nov zakon ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Nika Zorjan Revija Stop

Nika Zorjan: To je himna za vse, ki si drznejo ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Kronika Metlika, Sevnica, Šentjernej

V Sevnici z avtom zbil peško, v Kapljišču kolesar trčil v avto

Piše: R.K.

Čas objave:
10.09.2021 21:31

Ob 16.12 je v Naselju heroja Maroka v Sevnici voznik osebnega vozila zbil peško. Gasilci PGD Sevnica so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulator na vozilu, pomagali pri oskrbi ponesrečene in prenosu do reševalnega vozila, posuli razlite motorne tekočine z vpojnimi sredstvi in nudili pomoč Policiji pri usmerjanju prometa. Reševalci NMP Sevnica so poškodovano osebo prepeljali v UC Brežice.

Še pred tem, ob 14.12, sta na Trgu svobode v Sevnici trčili dve osebni vozili. Gasilci PGD Sevnica so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulator na vozilu, pomagali pri oskrbi ponesrečenca in prenosu do reševalnega vozila, posuli cestišče z vpojnimi sredstvi in nudili pomoč Policiji pri usmerjanju prometa. Reševalci NMP Sevnica so poškodovano osebo prepeljali v ZD Sevnica. Dežurni cestnega podjetja so počistili cestišče.

Nesreče z nevarnimi snovmi
Ob 11.40 je v Mršeči vasi v občini Šentjernej v reko Krko iz poškodovanega rezervoarja iztekal oljni dodatek za motorna vozila. Gasilci GRC Novo mesto in PGD Šentjernej


so postavili lovilnike zaves in pivnike, katere bodo odstranili tokom jutrišnjega dne. Na kraju
dogodka je posredoval dežurni delavec iz podjetja Drava vodnogospodarsko podjetje Ptuj. O
onesnaženju je bila obveščena tudi Ribiška družina Novo mesto.


Nesreče v cestnem prometu
Ob 14.06 je v naselju Mršeča vas voznik s tovornim vozilom zapel v most in predrl rezervoar za gorivo. Gasilci GRC Novo mesto in PGD Šentjernej so preprečili iztekanje goriva in prečrpali okoli 200 litrov nafte v sode ter z vpojnimi sredstvi posuli izteklo gorivo.

Ob 16.18 je na cesti Gradac—Krasinec pri naselju Kapljišče v občini Metlika kolesar trčil v osebno vozilo. Gasilci PGD Črnomelj so zavarovali kraj nesreče in pomagali reševalcem pri prenosu poškodovanega do reševalnega vozila. Reševalci nujne medicinske pomoči ZD Metlika so na kraju oskrbeli poškodovanega kolesarja in ga odpeljali v Splošno bolnišnico Novo mesto.